Μια πολύ μικρή ιστορία που έγραψε ο Άντον Τσέχωφ για την επίδραση της «τύχης» στις ζωές των ανθρώπων!
•• Σαράντα χρόνια πριν, όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών, βρήκα στο δρόμο μου σε ένα σημείωμα δέκα ρούβλια· από εκείνη την ημέρα, δεν σήκωσα ποτέ το πρόσωπό μου από το χώμα, και μπορώ να μετρήσω το βάρος της ζωής μου, και να το καταγράψω όπως κάνουν οι ιδιοκτήτες εκατομμυρίων.. Οπότε τα μετράω κάπως έτσι:
Τίποτα το παράξενο σε αυτό. Να βασίζεσαι μόνο στην τύχη και να περιμένεις να πάθεις εγκεφαλικό. Ο άνθρωπος κληρονομεί μόνο αυτή τη δίκαιη κληρονομιά: Στραβή πλάτη, μίζερη ζωή!
φωτογραφία: Ο τυφλός ζητιάνος και το αγόρι του Πάμπλο Πικάσο
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ως γνωστόν, καθιέρωσε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής ως ετήσια πανελλήνια πολιτιστική εκδήλωση εξ ου και προκηρύσσει τον έκτο (6ο) προσκαλώντας τους θιασώτες του ιδιαίτερου αυτού θεατρικού είδους, από όλη την Επικράτεια αλλά και το εξωτερικό, να προσέλθουν και να παρουσιάσουν το έργο τους στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής.
Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζει ένα μεγάλο θεατρικό φεστιβάλ ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, με παραγωγές που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, σχολεία αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.