ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλιούπολη 3.12.2022

Στις 5 Δεκέμβρη ξεκινάει η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται, για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Επίσης παραπέμπονται,  ο πατέρας της με κατηγορίες  κακοποίησης και  βιασμού,  από την ηλικία των 11 ετών, καθώς και τρία ακόμη άτομα.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του ΄21, όταν η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης.

Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολυεπίπεδη κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική, με αποτέλεσμα την έντονη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση, των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων της κοινωνίας. 

Σ' αυτή την συγκυρία η πιο επικερδής βιομηχανία, αυτή της εκμετάλλευσης και κακοποίησης γυναικών και δυστυχώς και παιδιών, επιβεβαιώνει την κυριαρχία της. Η βία, η κακοποίηση, ο εξευτελισμός και ο φόβος ενεργοποιούνται,  σαρώνοντας τη ζωή των θυμάτων. Οι θεσμοί, στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργούν, αδυνατώντας να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους (γυναίκες και παιδιά), ενώ ένας διάχυτος μισογυνισμός διαπερνάει την καθημερινή "κουλτούρα" μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επιπλέον επειδή γνωρίζουμε από παρόμοιες υποθέσεις, ότι το θύμα  θ' αναγκαστεί να ξαναζήσει μέσα στη δικαστική αίθουσα, τις φρικτότερες στιγμές της ζωής του με τον πιο οδυνηρό τρόπο,  καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε τη 19χρονη κοπέλα, στη δύσκολη μάχη της, με την παρουσία μας τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 9 π.μ. στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων (Δέγλερη 4,  Αμπελόκηποι)  της Αθήνας.

Καμία μόνη της απέναντι στο trafficking.

Καμία μόνη της απέναντι στην έμφυλη και κάθε μορφής βία.

Οι  Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. - Επιτροπή  Δικαιωμάτων

Προβλήθηκε 156 φορές