Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τnν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Χωρίς υγειονομικό προσωπικό η Μονάδα Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ Αγίου Δημητρίου»  

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, το εν λόγω ειδικό εργαστήρι για παιδιά με αναπηρία στερείται νοσηλευτή και σχετικών υπηρεσιών.

Αν και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου είναι το μεγαλύτερο σε μαθητικό δυναμικό ειδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά με 225 μαθητές με αναπηρία, με την έναρξη του σχολικού έτους στο ΕΕΕΕΚ τοποθετήθηκε μία και μοναδική νοσηλεύτρια, η οποία απουσιάζει, κάνοντας χρήση των προβλεπόμενων άδειών της.

Επειδή στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου φοιτούν μαθητές που πάσχουν από αναπηρίες και ψυχικές ασθένειες και χρήζουν άμεσης νοσηλευτικής παρέμβασης, πολλά από τα παιδιά παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, επιληπτικά επεισόδια, ενώ συχνά καταγράφονται ατυχήματα-περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Επειδή, την ιδιαίτερη αυτή εποχή της πανδημίας απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού και ο σχολικός νοσηλευτής ορίζεται και ως υπεύθυνος Covid-19.

Επειδή οι ως τώρα προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της διεύθυνσης του σχολείου για επίλυση του ζητήματος έχουν πέσει στο κενό, καθώς από την έναρξη του σχολικού έτους ως σήμερα παραπέμπονται από τη μία υπηρεσία στην άλλη (σ.σ.: το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε επιστολή τους, τους παρέπεμψε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και αυτή σε άλλες υπηρεσίες).

Επειδή με πρόσφατη επιστολή τους προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, οι γονείς και η διεύθυνση του σχολείου προτείνουν έστω και μια προσωρινή λύση μέχρι να διευθετηθεί το θέμα οριστικά, αλλά περιμένουν ακόμα να γίνει αυτή αποδεκτή.

Επειδή το υπουργείο Παιδείας οφείλει να καλύψει όλες τις θέσεις νοσηλευτών του συγκεκριμένου και των υπολοίπων σχολείων με μόνιμο προσωπικό.

Eρωτάται η κα. Υπουργός:

1. Πότε θα καλυφθεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου με το προβλεπόμενο νοσηλευτικό προσωπικό;

2. Πως προχωρά η κάλυψη των αντίστοιχων κενών στα υπόλοιπα σχολεία Ειδικής Αγωγής;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Παππάς Νικόλαος

Αθανασίου Αθανάσιος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Δώρα

Βαρδάκης Σωκράτης

Γιαννούλης Χρήστος

Δρίτσας Θεόδωρος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Καφαντάρη Χαρά

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Μωραίτης Θάνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Σάκης

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης

Σκούφα Μπέττυ

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νίκος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία


Προβλήθηκε 178 φορές
''Πολυιατρείο Γιώργος Καραϊβάζ'': Η προσφορά ζωής στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοσιογράφου - Το χειροκρότημα των συνεργατών του (βίντεο)

Περισσότερα από 151.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τη δημιουργία του Πολυιατρείου που θα πάρει το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Φρένο σε αλλαγή παρόχου σε όσους έχουν πάνω από δύο απλήρωτους λογαριασμούς

Φρένο στις μετακινήσεις καταλανωτών με ανεξόφλητες οφειλές αλλά και δημιουργία ενός συστήματος τύπου «Τειρεσία», ώστε να αξιολογείται από τους προμηθευτές ρεύματος η φερεγγυότητα των νέων πελατών τους, εισηγείται η ΡΑΕ.