Γιάννης Κωνσταντάτος - Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Μποναμάς στην γιορτή μου!

Το καλύτερο δώρο που μπορούσε να γίνει στον Δήμο μας έγινε ανήμερα της γιορτής μου από το Υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά τον Υπουργό κ Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο ευχαριστώ ολόψυχα, με την παραχώρηση στη πόλη μας εντός της επένδυσης και των διοικητικών μας ορίων αυστηρά ως ορίζει ο νόμος, τα πρώτα κοινωφελή οικόπεδα για την Ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού κ.α.

Τα οικόπεδα αυτά είναι πλέον ιδιοκτησία μας και φαίνονται στον χάρτη με την μπλε σκίαση που βρίσκονται.

Η ακίνητη περιουσία του Δήμου και η ακίνητη με κτίρια όπως το Δημαρχείο, το Μέγαρο (που δεν θα βάλουμε ένα ευρώ) εκτοξεύεται αφού ότι είχαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν παραχώρηση και όχι ιδιοκτησία μας όπως τώρα.Είναι μια προσωπική δικαίωση μετά από πολύμηνη και κουραστική προσπάθεια να μας δοθεί ο χώρος που θα κτίσουμε ξανά το Δημαρχείο, το Μέγαρο Ποντίων , το κλειστό Γήπεδο και όλες τις δομές που παραδώσαμε για να γίνει η επένδυση. Είναι μία απάντηση στους επικριτές μου ότι δεν χρειάστηκε να ταμπουρωθούμε μέσα στο αεροδρόμιο και να κάνουμε τους "επανάστατες " αλλά με διάλογο και έντιμη στάση όλα αυτά τα χρόνια να πετύχουμε την δικαίωση μας.

Δίχως τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα, δηλώσαμε πως είμαστε η δύναμη που θα διευκολύνει την επένδυση αλλά και ο Δήμος που υπέστει την μεγαλύτερη θυσία και πρέπει να αποκατασταθεί στο 90% της επικράτειας του αεροδρομίου που μας ανήκει ώστε το Κάτω Ελληνικό να αποκτήσει επιτέλους κοινωφελής χώρους καθώς και συνολικά οι νέοι κάτοικοι να καλύψουν ως δημότες μας μαζί με τους παλαιούς τις ανάγκες τους για ανοιχτές και κλειστές αθλητικές , πολιτιστικές, κοινωνικές και διοικητικές εγκαταστάσεις.

Ήδη στις 11 Ιανουαρίου ξεκινάει το πρώτο κτίριο των Ποντίων που για μένα ήταν θέμα τιμής η αποκατάσταση τους αφού έμειναν άστεγοι.

Ακολουθεί το νέο Δημαρχείο κ.α. γιατί πρέπει οι εργαζόμενοι, οι αθλούμενοι και οι σύλλογοι μας να αποκτήσουν στέγη μέσα στην κοιτίδα του Δήμου μας που ήταν και είναι το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Το πρώτο μέρος του πάρκου άνοιξε με τις άδειες που υπέγραψε η τεχνική μας υπηρεσία και συνεργαζόμαστε άψογα με το Γραφείο Ελληνικού και την Landa για το κτίριο των Αμεα ( εγκρίνει η πολεοδομία μας σύντομα τον φάκελο) και την παραλία που ήδη από το καλοκαίρι απολαύσαμε στον Άγιο Κοσμά.

Να σημειωθεί πως δεν διεκδικούμε κάτι από κανέναν πάρα μόνο να πάρουμε πίσω όσα δώσαμε για να γίνει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην χώρα, με κτίρια ακόμα καλύτερα και πιο σύγχρονα στον χώρο του Ελληνικού για το οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα πλέον δικαιώνοντας το τίτλο της εκδήλωσης μας τον Οκτώβριο του 2019 Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των επενδύσεων.

Καλή αρχή και φυσικά ακολουθούν και τα υπόλοιπα αφού αυτά είναι μόνο η αρχή.


πηγή: https://www.facebook.com/yiannis.konstantatos

Προβλήθηκε 359 φορές

Καλλιθέα: Αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένη

Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σκαρφάλωσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας για να καταφέρουν να μπουν στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης στην Καλλιθέα, ώστε να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχαν λάβει το αντίστοιχο σήμα.

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε βάρος ανηλίκων στη Γλυφάδα - Επτά συλλήψεις, οι έξι ανήλικοι

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, έξι εκ των οποίων είναι ανήλικοι καθώς και πέντε κηδεμόνες των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους. Επιπρόσθετα στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν περιλαμβάνονται ακόμα πέντε κηδεμόνες, οι οποίοι και αναζητούνται.

Άγιος Δημήτριος - Ειρηνοδρομία 2022: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 15 Μαΐου.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και από ώρα 8:00 έως 14:00, θα εφαρμοστούν ορισμένες αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η Ειρηνοδρομία 2022 να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφάλεια των δρομέων και με την ελάχιστη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των πολιτών.

''Αγκαλιά'' για τους άστεγους από τρεις δήμους της Αττικής (Ελληνικό-Αργυρούπολη, Βύρωνας, Καισαριανή)

Στόχος είναι αρχικά η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης και στη συνέχεια η προσπάθεια για επανένταξη των ατόμων αυτών στον κοινωνικό ιστό.