Μήνυμα στο mail μας για να κάνουμε άρθρο για τα σχολικά κυλικεία. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Τα λέει όλα η Κυρία Δεμίρη με το μήνυμα της.

Ονομάζομαι Μυρτώ Δεμίρη και διατηρώ σχολικό κυλικείο σε ιδιωτικό σχολείο.

Επίσης είμαι δημιουργός και διαχειρίστρια της σελίδας στο Facebook "σχολικά κυλικεία Ελλάδας" με σχεδόν 2.000 μέλη συναδέλφων μου καθώς και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων.  

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνάρτηση τα δεκάδες άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, σάιτ και εκπομπές με κεντρική ιδέα "πως να αποτρέψω το παιδί μου από το σχολικό κυλικείο", νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ τον κλάδο μου, ο οποίος, εκτός από πολύπαθος τα τελευταία 2 έτη, είναι και κατ' επανάληψη αδικημένος και αναίτια στοχοποιημένος.  

Είμαστε 8.500 επαγγελματίες πανελλαδικά, πλήρως καταρτισμένοι από τα εκπαιδευτικά σεμινάριο του ΕΦΕΤ, με κρατική πιστοποίηση γνώσεων. Κάνουμε συχνά ιατρικές εξετάσεις και ελεγχόμαστε από όλους τους αρμοδίους φορείς (υγειονομικό, υπουργείο εμπορίου, περιφέρεια κλπ) πολλές φορές κατά την διάρκεια της κάθε σχολικής χρονιάς. Πληρούμε όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και εργαζόμαστε με υπευθυνότητα. 

Οι σχολικοί κυλικειάρχες είναι πρόθυμοι να ακούσουν κάθε γονέα ώστε να βρουν την σωστή επιλογή για το κάθε παιδί και γιατί όχι να αναλάβουν και το κέρασμα για την γιορτή ή τα γενέθλια του παιδιού, εντός του σχολείου, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες όπως τροφικές αλλεργίες, δυσανεξίες κ.α.. 

Τα προϊόντα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία είναι από εταιρίες με haacp & iso, εγκεκριμένα και ελεγχόμενα από το υγειονομικό. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δημιουργούν προϊόντα κατάλληλα σε λιπαρά και σάκχαρα για κατανάλωση από μαθητές.

Επίσης οι συσκευασμένοι χυμοί είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης και ο Φρέσκος Φυσικός Χυμός και οι φρουτοσαλάτες  με φρούτα εποχής. Στα τοστ και σάντουιτς χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βραστή γαλοπούλα, τυρί και φρέσκα λαχανικά μιας και όλα τα υπόλοιπα αλλαντικά έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατανάλωση από παιδιά. 

Τα προϊόντα ψήνονται κάθε πρωί ώστε να είναι ολόφρεσκα και ζεστά.  Ο τιμοκατάλογος είναι απολύτως ελεγχόμενος και κάθε κυλικείο έχει προϊόντα με διατιμημένη αξία, σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου όπως τυρόπιτα με 1.10€, κουλουράκι Θεσσαλονίκης 0.40€ , τοστ 1.35€, νερό 0.35€. Το ενοίκιο που πληρώνουμε, μετακυλά ως έσοδο στο σχολείο, το οποίο βοηθά οικονομικά την καλή λειτουργία του. 

Επίσης, να σημειώσω πως η γκάμα του κυλικείου είναι περιορισμένη, βάση υγειονομικών διατάξεων με στόχο την υγιεινή διατροφή, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται αρκετοί μαθητές με φαγητό από εξωτερικά καταστήματα τα οποία μόνο υγιεινά δεν είναι για την καθημερινή τους διατροφή, όπως κρουασάν, λουκανικόπιτες και γαριδάκια, από καταστήματα τα οποία απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και δεν έχουν περιορισμό στα λιπαρά, το αλάτι ή την ζάχαρη, άρα και ακατάλληλα για τα παιδιά.

Συχνό φαινόμενο είναι και οι παραγγελίες ντελίβερι από τα κινητά των μαθητών, που εκτός από παράνομο, εκτός από μη ελεγχόμενο, μπορεί να γίνει και επικίνδυνο μιας και εκτός από βρώσιμα προϊόντα, εισέρχεται ανεξέλεγκτα και οτιδήποτε άλλο όπως τσιγάρα, καφές και αλκοόλ. Είμαστε ένας κλάδος που κατά πλειοψηφία επανδρώνεται από μητέρες και σε μεγάλο ποσοστό μονογονείς. Αυτό έχει ως επακόλουθο να λειτουργούμε πρώτα ως γονείς με πολύ αγάπη και μετά ως επαγγελματίες απέναντι στα παιδιά, τα οποία πάντα θυμούνται με αγάπη την κυρία ή τον κύριο του κυλικείου τελειώνοντας το σχολείο. 

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως οι σχολικοί κυλικειάρχες είναι ένας κλάδος 8.500 μικρών Επαγγελματιών, ο οποίος έχει μείνει σχεδόν 2 χρόνια σε αδράνεια, επιφορτισμένος με όλα τα συνεπακόλουθα χρέη που επιβαρύνουν τους αυτοαπασχολούμενους, μιας και η λειτουργία των κυλικείων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σχολική λειτουργία. 

Το κυλικείο λοιπόν, είναι το σημείο του σχολείου όπου κάθε παιδί, εκτός από ένα υγιεινό κολατσιό, θα βρει έναν άνθρωπο που  θα του μιλήσει με αγάπη... Που θα πει "κυρία ξέχασα τα λεφτά μου.." και σίγουρα αυτό το παιδί δεν θα μείνει πεινασμένο... Που θα ακούσει μια γλυκιά κουβέντα, όταν έρθει θλιμμένο γιατί δεν έγραψε "καλά" στο διαγώνισμα... Κι άλλα πολλά, γεμάτα γεύσεις και αγάπη! 

Το σχολικό κυλικείο λοιπόν, είναι μέρος της κουλτούρας της σχολικής ζωής. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι, γεμάτο φροντίδα, υπευθυνότητα και νόστιμες υγιεινές επιλογές για κάθε μαθητή! 

Εμπιστευτείτε και στηρίξτε το κυλικείο του σχολείου σας. 

[Σαν κλάδος λοιπόν, προσπαθούμε να μείνουμε ζωντανοί χωρίς καμία στήριξη. Αν λοιπόν υπήρχε ένα άρθρο το οποίο θα καλλιεργούσε μια θετική εικόνα, θα ήταν πάρα πολύ βοηθητικό για εμάς.  Νομίζω πως έδωσα αρκετές πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου]. 
  
Ζητώ λοιπόν την στήριξη σας με ένα άρθρο για εμάς. 


Προβλήθηκε 445 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.