Tag: Τζεδάκις

Δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αλλά η… ανοησία της είναι δεδομένη. Με την πανδημία να θερίζει η αγωνία μας δεν είναι αν θα παραμείνουμε υγιείς, αλλά ποιο κόλπο θα σκεφτούμε για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Κι ενώ μας είχαν κλεισμένους σπίτια μας, βρήκαν ευκαιρία να παραμορφώσουν τη χώρα. Τελευταίο κυβερνητικό επίτευγμα το λουκέτο στο ΚΕΘΕΑ. Και στα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης, ήδη, άνοιξαν σαμπάνιες.

Από το «κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες» φτάσαμε στο «κρίσιμο το επόμενο δίμηνο». Άντε, με το καλό και στο… κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια! Ο πρωθυπουργός, πάντως, είναι ευχαριστημένος με τους… 8000 και πλέον νεκρούς από την πανδημία.

Η κυβέρνηση, όμως, διαφωνεί με τα στοιχεία της έκθεσης διαφάνειας και σημειώνει ότι «η βαθμολόγηση της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία». Και έχει δίκιο.

«Σύντομα θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε ο υπουργός Κικίλιας. Εκτός από αυτό το «μικρό ποσοστό του 20%», που είπε και η… ειδικός Παπαεαυγγέλου, που πεθαίνει αβοήθητο, επειδή η κυβέρνηση θεώρησε πως θα ήταν «πεταμένα εκατομμύρια» αν έφτιαχνε ΜΕΘ.

Και μέσα σε όλα, έρχεται και ο υπουργός Χατζηδάκης να μας πει πώς θα εργαζόμαστε. Όσοι, βέβαια, έχουμε ακόμα δουλειά, αφού επί Μητσοτάκη του Δεύτερου όσο απίθανο είναι να κερδίσεις το τζόκερ, άλλο τόσο είναι και να βρεις εργασία με αξιοπρεπή μισθό.

Παραιτήθηκε υπουργός, αλλά δεν ήταν η Μενδώνη. Να μου το θυμηθείτε. Και κυβέρνηση ν’ αλλάξει, θ’ αρνείται να φύγει. Ήταν να μην κάτσει στην υπουργική καρέκλα… Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αυτός που παραιτήθηκε.

Αυτοί που κατήγγειλαν ότι τους βίασε ο Λιγνάδης όταν ήταν παιδιά είναι για το δικηγόρο του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που έχουν ως επάγγελμα την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με άλλους ομοφυλόφιλους»

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Όπως στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» ο κομματάρχης Γκρούεζας έβαζε τους μαθητές της Πλατανιάς να υποδεχτούν περιχαρείς τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό.

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας παραβαίνει επανειλημμένα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και παραμένει στο απυρόβλητο, τότε το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια της υγειονομικής κρίσης και αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής κρίσης.

Νέα επιστημονικά δεδομένα ανατρέπουν τη ζωή μας. Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μετά τις εννέα το βράδυ, όπως πιστεύαμε, αλλά μετά τις έξι το απόγευμα. Μόνο, όμως, τα Σαββατοκύριακα!

Μία δήλωση του βουλευτή Βούτση τάραξε τα επιστημονικά νερά παγκοσμίως. Αναφερόμενος στον 35χρονο γιό του, τον χαρακτήρισε «ημιπιτσιρικά»! Και τρέχουν τώρα γιατροί και βιολόγοι να αναθεωρήσουν τα ηλικιακά όρια…