Tag: ΔΝΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την επιστολή, με την οποία ο ESM εισηγήθηκε στους θεσμούς και τα κράτη-μέλη το «ναι», υπογραμμίζοντας ότι η προπληρωμή των δανείων έχει οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο.

Μείωση του αφορολογήτου με επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μαζί με νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 φέρεται αποφασισμένο να επιβάλει από τον Μάιο το ΔΝΤ στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το 2019, «βλέπει» το ΔΝΤ την εφαρμογή του νέου μειωμένου αφορολογήτου, που θα αφήσει «ακάλυπτο» το 20% των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ όσον αφορά στα περιβόητα αντίμετρα, το Ταμείο δεν βλέπει φως πριν από το 2023, δηλαδή πριν χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Η επιστολή (letter of intent) που υπογράφουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ, συνοδεύεται από μια λίστα 21 δεσμεύσεων (διαρθρωτικά ορόσημα) τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018.

Οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM), καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία της β΄ αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τονίζει στο κοινό του ανακοινωθέν το Eurogroup.

Φόρο και στα... ψίχουλα ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση - Οι απαλλαγές που ισχύουν αφήνουν τους μισούς μισθωτούς εκτός φορολογίας - Με τεράστια ποσά κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν άνθρωποι με πενιχρά εισοδήματα - “Ψαλιδίστηκε” και το έμμεσο αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα του 2016

Μια μελέτη του ΔΝΤ θεωρεί ότι εκτός όλων των άλλων δεινών που έρχονται στο άμεσο μέλλον και μας απειλούν είναι και η γήρανση του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη και ιδίως στη χώρα μας με τα άλυτα δημοσιονομικά προβλήματα, μετά τη χρεοκοπία (που φαίνεται ήρθε από τον ουρανό να μας κάψει).

«Το περίεργο παιχνίδι του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση». Αυτός είναι ο τίτλος σημερινής ανάλυσης της εφημερίδας Le Monde, στην οποία αναφέρεται πως οι περίπλοκοι συσχετισμοί ανάμεσα σε Ελλάδα, ΔΝΤ και Γερμανία για το χρέος, θυμίζουν κατάσταση «α λα Κάφκα».

Το πρόσφατο άρθρο του Πολ Τόμσεν για νέα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν στην Ελλάδα, αλλά και η γενικότερη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι θέμα ατυχών συγκυριών. Το ΔΝΤ είναι μια καλολαδωμένη μηχανή κέρδους.

Η Έλενα Παναρίτη έκανε γνωστό με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν αποδέχεται τον τον διορισμό της στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της κυρίας Παναρίτη"Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ.

Την ανάκληση του διορισμού Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητούν με επιστολή τους 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ και την πολιτική  γραμματεία .

Απώλεια εισοδήματος κατά 15% γνώρισε το φτωχότερο κομμάτι των Ελλήνων, ενώ οι απώλειες αυτές ήταν μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές που υπέστησαν αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών που εφάρμοσαν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με θέμα τη δημοσιονομική πολιτική και την εισοδηματική ανισότητα. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, την οποία παρουσίασε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, σε ομιλία του στο Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Πίτερσον στην Ουάσιγκτον, το φτωχότερο 10% των πολιτών στην Ελλάδα έχασε το 15% του διαθέσιμου εισοδήματός του την περίοδο 2008-2012.