Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Αττικής για την πενταετία 2021-2025, η προβλεπόμενη επέκταση για τον συγκεκριμένο Δήμο είναι μόλις 6 χλμ.

«Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης βρίσκεται σταθερά σε επαφή με την ΕΔΑ Αττικής για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της ζήτησης που υπάρχει», αναφέρει και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό:«Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου για τον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση και οι ανάγκες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής;»

Η ερώτηση του κ. Σπανάκη:

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Θέμα: «Άμεση επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ηλιούπολη»

Κύριε Υπουργέ,

Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή για τον οικιακό καταναλωτή, ενώ σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει έως και το 44%.

Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, το φυσικό αέριο είναι ένα απολύτως καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, δεν εκπέμπει αιθάλη και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Στην Αττική, το υφιστάμενο δίκτυο καλύπτει 50 Δήμους της Περιφέρειας και αριθμεί περίπου 2.770 χιλιόμετρα αγωγών χαμηλής πίεσης που εξυπηρετούν οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις.

Η διείσδυση του όσον αφορά στην οικιακή χρήση, είναι σήμερα- σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής- στο 39%, ενώ στόχος της ΕΔΑ Αττικής είναι να φτάσει στο 50% έως το 2024.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) με την υπ. Αριθμ. 1581/2020 - ΦΕΚ 5754/Β/28-12-2020 Απόφαση της ενέκρινε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Δικτύου Διανομής Αττικής. Σύμφωνα με το παραπάνω Πρόγραμμα προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων χαμηλής πίεσης για 50 Δήμους της Περιφέρειας, μήκους 560 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα για τον Δήμο Ηλιούπολης, η επέκταση που έχει προγραμματιστεί είναι μόνο 6 χλμ. (1 χλμ. εντός του 2021 και τα υπόλοιπα 5 χλμ. το 2022).

Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης βρίσκεται σταθερά σε επαφή με την ΕΔΑ Αττικής για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της ζήτησης που υπάρχει.

Επειδή η εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει η χρήση του φυσικού αερίου είναι μεγάλη και απαραίτητη τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.

Επειδή το φυσικό αέριο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Επειδή τα αιτήματα τόσο από οικιακούς χρήστες όσο και από επαγγελματίες συνεχώς αυξάνονται.

Επειδή είναι πολύ σημαντικό να γίνονται έργα με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επειδή στην ΕΔΑ Αττικής υπάρχουν δεκάδες αιτήματα για σύνδεση με το φυσικό αέριο από διάφορες γειτονιές της Ηλιούπολης, όπως τα Αστυνομικά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου για τον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση και οι ανάγκες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης


Προβλήθηκε 249 φορές

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν Διαδικτυακή Σύσκεψη Για τις εξελίξεις στην υγεία και την πρόταση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει η Ελένη Μπάγια, Γιατρός στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και συνεργάτης στο τμήμα υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη στο Δήμο - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στασινόπουλο''

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο ώστε να του εκθέσει αναλυτικά τα αιτήματά μας με αιχμή τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού μέλους μας για χρέη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ''

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για την υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τέλη του 4μήνου Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας, είναι ανοικτή.

''Αίτημα για  διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αστυδάμαντος κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου'' - Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 541/97 για τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Λαύρας κατά τις ώρες λειτουργίας του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου ''Η Θεομήτωρ''. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας. Δημόσια και Ιδιωτικά.