Αγαπητοί δημότες,

Η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι μια σημαντική υπενθύμιση σε όλους μας πως η αξιοπρέπεια και η ευημερία είναι δικαίωμα όλων και οφείλουμε να πράξουμε ακόμα πολλά ως κοινωνία & πολιτεία προκειμένου να γίνει αυτό μια καθολική πραγματικότητα.

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία, με στόχο να προωθηθεί η κατανόηση σε θέματα αναπηρίας αλλά και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Ως Δήμαρχος Ηλιούπολης επιθυμώ να διαμορφώσουμε μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.

Η πρόσφατη τοποθέτηση “έξυπνων αισθητήρων” που ανιχνεύουν σε πραγματικό χρόνο εάν κάποιος έχει σταθμεύσει παράνομα σε θέσεις ΑΜΕΑ με άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, η αποκατάσταση όδευσης τυφλών σε περίπτερα και πεζοδρόμια της πόλης, η μαζική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και άλλες δράσεις που έχουν γίνει είναι τα πρώτα βήματα σε μια ακολουθία δράσεων και επεμβάσεων για να αλλάξουμε την πόλη μας.

Για μια Ηλιούπολη προσβάσιμη από όλους, για μια κοινωνία ισότητας προς όλους.

3/12/2020

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

πηγή

Προβλήθηκε 125 φορές

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ηλιούπολης για την ΠΥΡΚΑΛ

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλιούπολης, στέκονται αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ, ενάντια στην - εν κρυπτώ και άνευ διαβούλευσης - πρόταση τσιμεντοποίησης του χώρου και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τον χωροταξικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Ηλιούπολη σε έργα της ΕΥΔΑΠ

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε τροχαίο ατύχημα στην Ηλιούπολη επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, σε σημείο που γινόντουσαν έργα της ΕΥΔΑΠ, παρόλο που υπήρχε σήμανση και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δήμος Ηλιούπολης: ''Rapid test σε όλο το βοηθητικό προσωπικό των  Λυκείων, δηλαδή προσωπικό καθαριότητας , φύλακες και διαχειριστές κυλικείων''

Σάββατο 10/4/2021, 09:00 έως 13:00, στην «Κυψέλη Εθελοντών» οδό Θέμιδος 2 και Δημ. Γληνού 35, από εθελοντή γιατρό με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κ. Ιωάννη Πούλου.