Νίκος Καραβέλος

Πολίτευμα είναι το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζουν την άσκηση της πολιτικής εξουσίας σε ένα κράτος. Αν οι κανόνες είναι δημοκρατικοί, τότε είναι δημοκρατία, αν όχι , αντιμετωπίζουμε αντιδημοκρατικό καθεστώς. Το καθεστώς έχει την "φυσική" τάση να υπερασπίζει τον εαυτό του, η μεν δημοκρατία με την πειθώ και με την απάτη, η δε αντιδημοκρατία με την απάτη και το μαστίγιο.


Ανά τους αιώνες, πιστοί στην εξουσία ποιμενικοί (τσοπανόσκυλα), ήσαν, ανέκαθεν δυστυχώς, πολλοί επιστήμονες!

Χωρίς την σύμπραξή τους, είναι αδύνατη η επιβολή. Δεν αρκεί ο στρατός, δεν αρκούν οι πολλά έχοντες, δεν αρκούν αστυνομικοί ούτε οι πρόθυμοι δικαστές μήτε η σπουδαιοφανής κενότητα δικηγόρων.

Δεν αρκεί αριθμός ιερωμένων που ευλογούν τους τυράννους των δυστυχισμένων ούτε η φοβική στάση των δασκάλων που ισοδυναμεί με συναυτουργία. Δεν αρκεί η, όχι πάντα, "επί χρήμασι" συνενοχή του Τύπου. Όλα ταύτα αναγκαία αλλά όχι, δυστυχώς, αρκετά.


Το καθεστώς έχει ανάγκη τους επιστήμονες. Ιατροί, ψυχίατροι, βιολόγοι, προγραμματιστές, μαθηματικοί (αχ αυτά τα μαθηματικά μοντέλα), γενετιστές, στατιστικοί, φυσικοί και λοιποί, διαπρέπουν ως παλικάρια ή παλικαράδες στα κράσπεδα της εξουσίας. Αποτελούν τα επιστημονικά στηρίγματα της ευφυούς πλην ανηλεούς επιβολής, φτάνει να τους αναγνωριστεί το "ισόθεον".


Ας δούμε τους λεγόμενους ιατρούς λοιμωξιολόγους μας, που δεν διστάζουν να διατυπώνουν αλλεπάλληλες, αντιφατικές ανοησίες, κρυπτόμενοι πίσω από την ολιγοφρενή αντίληψη ότι η ιατρική (και άλλες επιστήμες),είναι αδύνατον να γίνει αντιληπτή, πέρα από τους "Μύστες"της.

Ένας εξ αυτών, ο φερόμενος ως επικεφαλής της οικείας Επιτροπής, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ίδιος φοράει τη μάσκα του 16-18 ώρες! ( ...δεν ξέρω αν μας είναι γνωστό πως η μέρα έχει 24 ώρες, επομένως την φοράει και στον ύπνο του).

Αν πράγματι τούτο ισχύει, τότε ο άνθρωπος αυτός δεν αντέχει μάλλον το πρόσωπό του. Το είπε και δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να "του πάρει τις πινακίδες" να μην κυκλοφορεί για δύο τουλάχιστον μήνες ούτε με τα πόδια.

Αλλά κι ο έτερος "Καππαδόκης", εκείνος ο καθηγητής, με τα ματογυάλια και το ύφος ακρίδας. Μας αφήνει, είπε, λίγο τώρα λυτούς αλλά αν διαπιστώσει ότι δεν υπακούμε, θα μας κλειδώσει. Και δεν βρέθηκε πάλι ένας Χριστιανός να τον ξαναβάλει στην πέτρα από κάτω, από κει που σύρθηκε έξω. Το χειρότερο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έχει την βεβαιότητα πως κυβερνάει την Ελλάδα!


Κατά συνέπεια,η σημερινή κατάσταση έχει αποδείξει ότι:


1) Η σήψη, ο συμβιβασμός, το ψέμα, η υποκρισία (οι διαχρονικοί εχθροί του Συρανό ντε Μπερζεράκ), έχουν φτάσει μέχρι τις ρίζες της Επιστήμης.


2) Η "Μεγάλη Απάτη",έχει υποδουλώσει την ελίτ και την κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης, Ουδείς από την Βουλή κατήγγειλε την παράνομη πρόταση Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, κατά παράβαση διεθνών διατάξεων που απαγορεύουν τον άμεσο ή έμμεσο (ύπουλο) υποχρεωτικό εμβολιασμό.

3) Η διαδικασία υποδούλωσης των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη, εφαρμοζομένου, με την σύμπραξη ή την ανοχή όλου του πολιτικού σκηνικού της Βουλής, ενός κοινού ευρωπαϊκού πολιτεύματος που επεξεργάστηκε συστηματικά πρώτος ο ναζισμός. Του πολιτεύματος του Φόβου!

Προβλήθηκε 187 φορές

Να, γιατί δεν μιλούσαν τα θύματα βιασμού... (Γιώργος Τζεδάκις)

Αυτοί που κατήγγειλαν ότι τους βίασε ο Λιγνάδης όταν ήταν παιδιά είναι για το δικηγόρο του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που έχουν ως επάγγελμα την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με άλλους ομοφυλόφιλους»

Τα χαμένα παιδιά που δεν ψάχνουμε... (Γιώργος Τζεδάκις)

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Συνωμοσία της σιωπής... (Γιώργος Τζεδάκις)

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Μικροί Τυφλοί και Ανίκανοι και Κυβερνήτες. (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)

Σχολικά Κυλικεία και Πανδημία (Μυρτώ Δεμίρη)

Διαχειρίζομαι την σελίδα "Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας" (πάνω από 1500 μέλη συναδέλφων) στο Facebook και είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, που και οι δύο συλλογικότητες, δημιουργήθηκαν, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε ως επαγγελματίες, μέσα από τις πρόσφατες συνθήκες.

Στο πλευρό του Θανάση Κουρέτση  και ο Παύλος Λαμπρόπουλος

Μια ομάδα ανθρώπων της Ηλιούπολης από όλους τους πολιτικούς χώρους, με πολλά χιλιόμετρα στο στίβο της εργασίας, ενωμένη σαν μια γροθιά, προβληματίστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και είναι πλέον έτοιμη να βγει μπροστά με έναν ειλικρινή, έντιμο και ακέραιο άνθρωπο, τον κ. Θανάση Κουρέτση