Τρίμηνη παράταση για τους «συμβασιούχους covid» ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr. 

Συγκεκριμένα, τροπολογία για την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων συμβασιούχων covid ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα φέρει τροπολογία, που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.

Σημείωσε ωστόσο ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 21/12/2021.

Όσο για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ είπε ότι υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, και ότι οι μεταβιβάσεις στους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι 2,7%-3% και στους ΟΤΑ β΄ βαθμού στο 8%.

Η αντιπολίτευση, μας μιλά για «ψίχουλα», δηλαδή για τα 100 εκατ. πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους δήμους, και τα 50 εκατ. πρόσθετα για τις καταστροφές, είπε ο κ. Βορίδης.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 210 φορές
ΠΟΕ - ΟΤΑ:  24ωρη απεργία στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την Τρίτη 24 Μάη ζητώντας την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 16 ΚΑΙ 17 ΜΑΙΟΥ 2022

Οι εργαζόμενες/οι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων εργαζόμενες γυναίκες) έχουμε ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις (συμβασιούχες/οι με 25 έτη συνεχούς εργασίας), με χαμηλές αμοιβές που σε κάποιους Δήμους καταβάλλονται καθυστερημένα, με εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.