Δεν καταλαβαίνει ένας ενήλικας ότι δεν μπορεί να είναι αμοιβαίος έρωτας με ένα 11χρονο κορίτσι. Και δεν είναι συναινετικός σεξ με ένα 14χρονο. Είναι βιασμός!

Γράφει ο Βασίλης Σ. Κανέλλης στo in.gr.

«Την αγαπάω, ήμασταν ερωτευμένοι, ήθελα να την παντρευτώ. Δεν είναι βιασμός κάτι που γίνεται με τη θέληση κάποιου».

Πολύ όμορφα λόγια από έναν άνδρα ε; Πολύ ρομαντικό και τίμιο να λέει κάποιος ότι αγαπάει μια κοπέλα και θέλει να την παντρευτεί.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτή η κοπέλα είναι 11 ετών; Όταν είναι 12, 14 ή 16 ετών και ο… ερωτευμένος γαμπρός είναι 30 ετών;

Είναι έρωτας και δεν είναι βιασμός όταν ολοκληρώνουν τις σχέσεις τους σε μια ηλικία που το κορίτσι είναι ανήλικο και ο άνδρας – προπονητής εκμεταλλεύεται το νεαρό της ηλικίας, την ανωριμότητα και την άγνοια περί της σεξουαλικής ζωής;

Κι όμως, υπάρχουν κι αυτά τα… τέρατα στην εποχή μας. Ενας δάσκαλος ιστιοπλοΐας (που αποδεικνύεται σε άθλημα ντροπή για όσα έχουν γίνει), βγαίνει και λέει σε πανελλήνια μετάδοση: «Την είχα ερωτευτεί από τα 11 της χρόνια» και συνεχίζει: «Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα, είχα σχέση και την χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει…»

Και δεν σταματά εκεί όταν τον ρωτούν για το αν ήταν 11 ή 12 όταν έκανε σεξ μαζί της: ««Ήτανε μεγαλύτερη, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Σίγουρα εγώ έβλεπα ένα κορίτσι που έχει τρελές βάσεις να κάνει οικογένεια ωραία και δεν έβλεπα μεγάλη διαφορά ηλικίας τα 16 χρόνια. Κάποτε παντρευόντουσαν έτσι μόνο. Δεν το έβλεπα κακό. Είχα επενδύσει πάνω σε αυτό το παιδί ότι μεγαλώνοντας όντως θα την παντρευτώ.»

Φτάνει η αθλιότητα. Αν ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να καταλάβει ότι ένα 11χρονο παιδί δεν μπορεί να είναι «ερωτευμένο» με έναν ενήλικα γιατί απλά δεν είναι ώριμο να καταλάβει τι είναι έρωτας, τότε αυτός είναι εγκληματίας.

Αν δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν κάνεις σεξ στα 12 ή 13 ή 15 χρόνια, όταν εσύ είσαι 30, τότε ο άνθρωπος αυτός είναι εγκληματίας.

Γιατί δεν καταλαβαίνει ότι βιασμός δεν είναι μόνο όταν μια γυναίκα λέει όχι και αντιστέκεται. Αλλά κι όταν είναι ανήλικη, όταν δεν έχει αντιληφθεί στο μυαλό της ακόμη τι είναι «έρωτας», «σχέση», «σεξ» ή «γάμος».

Με αφορμή έναν άλλον άθλιο καθηγητή στην Ηλιούπολη που υποστήριζε ότι έχει «σχέση» με 14χρονη είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Να τελειώνουμε με την αθλιότητα: Η «σχέση» με ανήλικο είναι έγκλημα!

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με όλους αυτούς τους ανόητους, εγκληματίες «ενήλικες» που επιμένουν ότι ερωτεύονται ή έχουν «σχέση» με ανήλικο.

Να καταλάβουμε ότι σεξουαλική σχέση δεν μπορεί να υπάρχει με μια ψυχή που διαμορφώνει ακόμη τον χαρακτήρα της, τις σκέψεις της, τις ερωτικές της διαθέσεις.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 11 χρονών κορίτσι. Ελεος.

Κάποιος να μαζέψει την αθλιότητα. Κάποιος να μιλήσει και να τιμωρήσει τους πρόστυχους, «δολοφόνους» αθώων παιδιών.

Και ναι. Είναι βιασμός όταν ένας 30χρονος έχει σχέση και κάνει σεξ με ένα 14χρονο, ακόμη κι αν αυτό συναινεί στην πράξη.

πηγή

Προβλήθηκε 286 φορές

Να, γιατί δεν μιλούσαν τα θύματα βιασμού... (Γιώργος Τζεδάκις)

Αυτοί που κατήγγειλαν ότι τους βίασε ο Λιγνάδης όταν ήταν παιδιά είναι για το δικηγόρο του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που έχουν ως επάγγελμα την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με άλλους ομοφυλόφιλους»

Τα χαμένα παιδιά που δεν ψάχνουμε... (Γιώργος Τζεδάκις)

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Συνωμοσία της σιωπής... (Γιώργος Τζεδάκις)

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Μικροί Τυφλοί και Ανίκανοι και Κυβερνήτες. (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)

Σχολικά Κυλικεία και Πανδημία (Μυρτώ Δεμίρη)

Διαχειρίζομαι την σελίδα "Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας" (πάνω από 1500 μέλη συναδέλφων) στο Facebook και είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, που και οι δύο συλλογικότητες, δημιουργήθηκαν, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε ως επαγγελματίες, μέσα από τις πρόσφατες συνθήκες.

Στο πλευρό του Θανάση Κουρέτση  και ο Παύλος Λαμπρόπουλος

Μια ομάδα ανθρώπων της Ηλιούπολης από όλους τους πολιτικούς χώρους, με πολλά χιλιόμετρα στο στίβο της εργασίας, ενωμένη σαν μια γροθιά, προβληματίστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και είναι πλέον έτοιμη να βγει μπροστά με έναν ειλικρινή, έντιμο και ακέραιο άνθρωπο, τον κ. Θανάση Κουρέτση