Η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε σε τηλεοπτική της παρουσία, την ημερομηνία που  θα βγει η απόφαση για τους βρεφικούς και τους παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ).

Όπως είπε: Αυτή την εβδομάδα που μας έρχεται εκδίδεται η υπουργική απόφαση, για να μπορέσει να υπάρξει ένας συνολικός συντονισμός, και η αλλαγή θα έχει να κάνει με τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής. Αμέσως μετά την ΚΥΑ, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

“Ειδικότερα, ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχουν αλλαγές και δίνω ένα παράδειγμα:  Μια οικογένεια με δυο παιδιά και μεικτό εισόδημα 33.000 ευρώ, θα μπορεί πλέον να πάρει voucher”, είπε, τονίζοντας ότι συγκριτικά με τις άλλες χρονιές, θα μείνουν πολλές λιγότερες οικογένειες «εκτός».

“Είμαστε κοντά στο να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας, «κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού»”, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, από Σεμπτέμβρη (ιδίως στην Αττική) θα έχουμε καλύτερους και αναβαθμισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς ξεκινάει και το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ», που θα δίνει έμφαση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά και στην πρώιμη ανίχνευση αναπηριών, μέσω ειδικών τεστ.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 246 φορές
Παράταση έως 17 Αυγούστου για αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τουρισμός για όλους 2022: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα, δείτε αν είστε δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ

Στη σελίδα vouchers.gov.gr/tourism4all μπορείτε να δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν ένα από τα 150αρια για διακοπές φέτος μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Aπεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και παράσταση διαμαρτυρίας

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε τόσο από το Εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, επιχειρείται η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate).

Τουρισμός για όλους 2022: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο και επανέλαβε ότι το e-voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, όποτε το επιθυμούν.