Ζορμπάς στο Καλλιμάρμαρο

Άρτος και Θεάματα 04 Ιουνίου 2014

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με ένα κλασσικό έργο ? ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, διάσημο στα πέρατα της γης, τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη. 
 
Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος Bίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ στον μοναδικό χώρο του Καλλιμάρμαρου μέσα από την μεγαλοπρεπή κλασσική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν. 
 
Ένα εντυπωσιακό θέαμα για την άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής, για τον ήρωα-σύμβολο μιας ξεχωριστής Ελλάδας, η ασυγκράτητη ορμή της ιδιοσυγκρασίας του οποίου μετουσιώνεται στη διονυσιακή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ταξιδέψει ως συνώνυμο της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη είναι ανάμεσά μας για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό. 
 

Mουσική διεύθυνση: Hλίας Βουδούρης
Χορογραφία - Λιμπρέττο: Λόρκα Μασσίν
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Ρενάτο Τζανέλλα 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
29 Ιουνίου 2014

Παναθηναϊκό Στάδιο [Καλλιμάρμαρο]
Ώρα έναρξης: 21.00

Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Επιμέλεια κοστουμιών: Xρυσάνθη Ψαροπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Θεοδωρίδης
Διεύθυνση Χορωδίας: Aγαθάγγελος Γεωργακάτος

Tραγουδά η Μαρία Φαραντούρη 


Ζορμπάς:  Στράτος Παπανούσης 
Tζων:  Ντανίλο Ζέκα 
Mαρίνα:  Μαρία Κουσουνή 
Mανωλιός:      Αλεξάντερ Νέσκωβ 
Oρτάνς:  Σταυρούλα Καμπουράκη 

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία, οι Α? Χορευτές, οι Σολίστ, oι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ 


Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια
(Ακαδημίας 59-61, τηλ.: 210 3662100) & online στο www.nationalopera.gr
 

 

Προβλήθηκε 890 φορές

Μαρινέλλα: Εφυγε από τη ζωή η εμβληματική ερμηνεύτρια

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η Μαρινέλλα, η τραγουδίστρια που συνέδεσε το όνομά της με μερικές από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές επιτυχίες του 20 αιώνα, διάσημη τόσο για την έκταση της φωνής της όσο και για τη μοναδική της χροιά

Τα ζώδια την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ταύρο, σταθεροποιώντας σχέσεις και οικονομικά. Το βράδυ, η αντίθεση Σελήνης–Ερμή προκαλεί συναισθηματική ασυνεννοησία. Χρειάζεται υπομονή και καθαρός λόγος.

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 28 Μαρτίου 2026: ''Κεφτεδάκια ψωμωμένα, από τη συριανή ταβέρνα του Λιλή''

Μισός κιμάς, μισό ψωμί, κρεμμύδι, μαϊντανός και τίποτα άλλο. Αυτά τα ρετρό κεφτεδάκια τα φτιάχνει ο Λεονάρδος Ρούσσος μέχρι σήμερα, με τον τρόπο του παππού του, του συνονόματου.