Καθαροδευτεριάτικα μεζεδάκια

Άρτος και Θεάματα 26 Φεβρουαρίου 2014

  • Σαλάτα με χταπόδι από το fish market της Ηλιούπολης
  • Τα υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι ξύδι για να βράσουμε με το χταπόδι
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Η εκτέλεση:Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα για 45 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι του χταποδιού από τα εντόσθια και το ξεπλένουμε καλά. Το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά και μόλις πιεί τα δικά του προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ξύδι και το βράζουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τώρα όλα τα υλικά μας σ' ένα μεγάλο μπόλ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λαδόξυδο και σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή.

  • Καλή όρεξη! και να ξέρετε τα καλύτερα στην Ηλιούπολη: fish market1

Προβλήθηκε 624 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025: ''Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)''

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.