Κινηματογραφική Λέσχη: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΩΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ

Άρτος και Θεάματα 08 Φεβρουαρίου 2015

 

Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015
ώρα 20.00
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Ηλιούπολη

 

 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ? ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ;
(WHAT ARE ANIMALS THINKING?)

των Μάικλ Μπικς και Άννα Λι Στράτσαν (ΗΠΑ, 2012, έγχρωμη, 53΄)

ΟΙ ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ? «ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ»
(THE SPERM WHALES OF GREECE ? «LIFE IN THE TRENCHES»)
του Κρις Τζόνσον (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ, 2007, έγχρωμη, 17΄)

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Βικτωρία Κατρή (πολιτικό μηχανικό, συντηρήτρια μνημείων), Γιώργο Χαριτάκη (καρδιολόγο, ερευνητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Φαίη Λιάρα (Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης) και Αλέξανδρο Φραντζή (Διευθυντή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος»).

 

Σε συνεργασία με το caid - societas, scientia et ars/Caid ? Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» και τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

 

Προβλήθηκε 712 φορές

Τα ζώδια την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία και τρίγωνο με Κρόνο και Ποσειδώνα φέρνει αισιοδοξία, στήριξη και έμπνευση. Το απόγευμα η μετάβαση στον Λέοντα φέρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και διάθεση για έκφραση.

Τα ζώδια την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη, δημιουργώντας καθυστερήσεις σε σχέδια και ταξίδια. Η Σελήνη στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Ήλιο από τον Σκορπιό ενισχύει την εσωτερική ισορροπία και τη συναισθηματική αρμονία.