"Ο Μικρός Χίτλερ" στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Άρτος και Θεάματα 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ο νεαρός, αποτυχημένος ζωγράφος, Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ;

Τι θα γινόταν αν  αποφάσιζε στην τρυφερή αυτή ηλικία να ξεκινήσει ένα ταξίδι στον κόσμο του υποσυνειδήτου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι;

Θα γραφόταν, άραγε, διαφορετικά η ιστορία του 20ου αιώνα;

Η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε άλλη κατεύθυνση;

Η μήπως δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα;

Υποθέσεις...

Το έργο, γραμμένο το 1993, παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου. Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου. Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης & Αριστοτέλης Χαϊτίδης. Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης. Κουστούμια: Τίνα Τζόκα. Μουσική: Χαράλαμπος Γογιός. Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη & Δομνίκη Μητροπούλου. Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου.

Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Γεράσιμος Μιχελής και Γιώργος Χριστοδούλου.

Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Γεράσιμος Μιχελής και Γιώργος Χριστοδούλου.

«Ο μικρός Χίτλερ» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12 ευρώ, Εκπτωτικό & Φοιτητικό 10 ευρώ, Kάρτα ανεργίας 8 ευρώ, Ατέλειες 5 ευρώ.

Διάρκεια: 85 λεπτά.

το διαβάσαμε στο: http://www.koutipandoras.gr/

Προβλήθηκε 875 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 01 Σεπτεμβρίου 2025: ''Cheesecake καρπούζι''

Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.

Τα ζώδια την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025

Ο Σεπτέμβριος κάνει το ντεμπούτο του με τον Κρόνο να επιστρέφει ανάδρομος στους Ιχθύες. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, προετοιμαστείτε για κάποια τεστ ευθυνών που θα δοκιμάσουν τις αντοχές σας.

Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στη League Phase του Europa League και του Conference League.

Κλήρωσε για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τις δυο πρώτες ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στη League Phase του Europa League και την Ένωση αυτές που θα κοντραριστεί στη League Phase του Conference League.