Ο πατσάς του Ζήκου, δεν παχαίνει. Ο πατσάς του Ζήκου ομορφαίνει

Άρτος και Θεάματα 17 Ιανουαρίου 2014

 

Απο το 1984 η ιστορία καταγράφει την εμφάνιση ενός απο τα πιο ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας .

 

Ο πατσάς είναι συνώνυμος με τον "Ζήκο".

Ο κ. Βασίλης με το μαγαζί του στην Πλατεία Καλογήρων, έχει προσφέρει στους επισκέπτες του την δυνατότητα να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις απο παραδοσιακό πατσά ο οποίος διαλέγεται, κόβεται (ή ψιλοκόβεται) ετοιμάζεται και σερβίρεται μπροστά τους αχνιστός.


Δεν γίνεται να ήσουν μερακλής και άνθρωπος της νύχτας και να μην γνωρίζες ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά . Ο "Ζήκος" αποτελούσε σταθμό στην περιοχή της Δάφνης ενώ απολάμβανες τον πατσά σου ακούγοντας στη διαπασών Στέλιο Καζαντζίδη. Γιατί ως γνωστόν: "Ο πατσάς του Ζήκου, δεν παχαίνει. Ο πατσάς του Ζήκου ομορφαίνει."


Τώρα ο "Ζήκος" βρίσκεται στην Ηλιούπολη, Παπαναστασίου 2, προσφέροντας στους πελάτες - φίλους του,σπιτικές

γεύσεις, παραδοσιακή κουζίνα και τον γνωστό πατσά του.

 

Η επίσκεψη είναι αναγκαία.πατσάς μοσχαρίσιος


Αν όμως θέλεις να απολαύσεις την κουζίνα του στο σπίτι σου, ο "Ζήκος" φρόντισε και για αυτό.

 

Στο τηλέφωνο 210 -99 68400, η παραγγελία σου είναι άμεσα και γρήγορα κοντά σου.

 

Προβλήθηκε 12647 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025: ''Πολίτικη σαλάτα με έξτρα καβουροσαλάτα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών''

Μια διαφορετική πολίτικη με καβουροσαλάτα (!) που κλέβει τις εντυπώσεις. Με τα μυρώνια, το εστραγκόν και το ντρέσινγκ τριών εσπεριδοειδών γίνεται και απίθανα μυρωδάτη.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.