Στην Αθήνα οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Άρτος και Θεάματα 12 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού στην Αθήνα (Λεωφόρος Ποσειδώνος) εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.tromaktiko3

 

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Παγκρήτιος Ένωσις Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Κρητική Εστία, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τα Κρητικά Σωματεία της Αττικής.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Γραμματικάκη, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, μουσικές παραστάσεις, λαϊκό ορατόριο, ριζίτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα, ενώ θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Σπαντιδάκη και Νίκος Βερλέκης καθώς και καλλιτέχνες Κρητικής μουσικής.

 

Την εκδήλωση που σκηνοθετεί ο Μιχάλης Αεράκης, σε σκηνικά της Βάλιας Μαργαρίτη θα παρουσιάζει ο Γιώργος Βιτώρος.

Προβλήθηκε 1039 φορές

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Μαϊου 2026

Πρωτομαγιά με Πανσέληνο στο ζώδιο του Σκορπιού και η μέρα είναι γεμάτη πάθη, σκάνδαλα, αποκαλύψεις και ψυχολογικές διεργασίες , ιδιαίτερα για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι 2ου δεκαημέρου.

Η συνταγή της ημέρας, Tετάρτη 29 Απριλίου 2026: ''Αρακάς λαδερός, αγιορείτικος, με πατάτες και καρότα''

Έτσι ακριβώς μας μαγείρεψε τον λαδερό αρακά ο πατέρας Γεώργιος στην κουζίνα της Αθωνιάδας, του εκκλησιαστικού λυκείου στις Καρυές, πλάι στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.