• little_bees
  • ispecs
  • kargas
  • paulou_dontia
  • syntrivani
  • lampros_odontiatros
  • venchi
  • raxati
  • chrysallida_new
  • vlachos_apofraxeis
  • petshopcorner
  • jason cafe
  • artina bakery
  • psinokaimetho
  • anagnostou
  • Iraklis_Tsims
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • booze
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • moutrakia.kids.tv
  • chrisalida
  • kids_party
  • goudis
  • 3pigs
  • stamatiou_apofraxeis
  • skoumis_metaforiki
  • enso_tatoo
  • dimi_fashion

Τα κομπολόγια - του Τάκη Γεράρδη

Άρτος και Θεάματα 21 Ιουλίου 2015

Εκδόσεις Κέδρος

 

Η τυχαία συνάντηση του ταξιτζή Χρήστου Bερούτη με τον παλαιοπώλη πολυτελείας Σπύρο Σαμαρόπουλο γίνεται η αρχή μιας περιπέτειας που οδηγεί στα ίχνη της Εύας Πάλμερ, του Άγγελου Σικελιανού και του μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνου Ψάχου.

 

O παλαιοπώλης θα αγοράσει στο Άγιο Όρος μια σπάνια περγαμηνή του Αγίου Δαμασκηνού για την παρασημαντική.

 

Η περγαμηνή αλλά και μια συλλογή σπάνιων κομπολογιών που βρέθηκε στο σπίτι ενός τοκογλύφου στο Κολωνάκι είναι τα κίνητρα για τη δράση των ηρώων.

 

Η αλληλουχία των γεγονότων θα τους οδηγήσει στο περίφημο εύειο παναρμόνιο και στη γοητευτική όσο και μυστηριώδη ιστορία του.

Προβλήθηκε 1156 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026: ''Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα, γιαούρτι και άγρια μανιτάρια''

Αυτή η σούπα ξεχωρίζει για την ισορροπία της: η γλυκοπατάτα δίνει βάθος, τα άγρια μανιτάρια προσθέτουν ένταση, και το γιαούρτι ολοκληρώνει με μια δροσερή πινελιά.