Ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης μετά την τοποθέτηση του υπερ του συστήματος ελέγχου εισόδου στα ΑΕΙ, με δηλώσεις υποστηρίζει την δημιουργία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Το πρόσχημα του Θ.
Ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης μετά την τοποθέτηση του υπερ του συστήματος ελέγχου εισόδου στα ΑΕΙ, με δηλώσεις υποστηρίζει την δημιουργία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Το πρόσχημα του Θ.
Σπάνε το φράγμα των 19.000 μορίων οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Ποιές Σχολές δεν θα ξεπεράσουν τα 16.
Από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, θα αρχίσει να μετρά η νέα προθεσμία που έδωσε το υπουργείο παιδείας, σχετικά με την δυνατότητα εγγραφής των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας, γιατί όλες οι διαδικασίες είχαν παγώσει επί τρίμηνο, όσο δηλαδή διαρκούσαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Η καινούργια αυτή προθεσμία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 και σύμφωνα με το υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.
Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν με γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την ανάμιξη της αστυνομίας στη συνδικαλιστική ζωή. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους, από το διαδικτυακό τους τόπο .
Για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια γράφει το περιοδικό «The Economist», το οποίο μεταδίδει τις σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων, πως η επιλογή του προς διαθεσιμότητα προσωπικού έγινε χωρίς αξιολόγηση, με πολιτικά «χατίρια» και τακτικές του παρελθόντος. Σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό περιοδικό αρχικά αναφέρεται για τους φοιτητές οι οποίοι ζητούν πάση θυσία το άνοιγμα των σχολών, λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ: «Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια κρίση.
Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στην Παιδεία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το ΕΜΠ να παραμένουν κλειστά για δωδέκατη συνεχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Οι φοιτητές παραμένουν «όμηροι» και το εξάμηνο παραμένει άγνωστο εάν θα χαθεί ή όχι.
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Κατατέθηκαν σήμερα από τα οκτώ πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.
Αντιδρούν τα πανεπιστήμια στη διαθεσιμότητα των περίπου 1.600 διοικητικών υπαλλήλων, η λίστα με τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δοθεί σήμερα από το υπουργείο Παιδείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 85/2013 με το οποίο στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ανασυγκροτήθηκαν οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πανεπιστημιακοί καθηγητές.Συγκεκριμένα, στο ΣΤΕ προσέφυγαν 15 μέλη του διδακτικού, ειδικού διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, καθώς και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr