Υγεία


48ωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία

Σε 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα και αύριο 29 και 30 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Κορονοϊός: 27 οι νέοι θάνατοι και 42 οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα - ''Βράζει'' η Pirola

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το διάστημα 13 Νοεμβρίου – 19 Νοεμβρίου, 42 άνθρωποι από 41 συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, ενώ τα συνολικά κρούσματα της υποπαραλλαγής Pirola (BA.2.86) ανέρχονται πλέον σε 163 από 140.

Κορονοϊός: 50 νεκροί και 43 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα - ''Σαρώνει'' η Pirola

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ, κατά την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων. Κανένας νέος θάνατος από γρίπη.

''Καμπανάκι'' από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για botox χωρίς γιατρούς

Πληθαίνουν οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό ότι τρίτοι, μη ιατροί, κάνουν σε χώρους που δεν είναι ιατρεία επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Αυξάνονται τα κουνούπια τίγρης στην Αττική - Οδηγίες προστασίας για βρύσες, λούκια και σιντριβάνια

Άμεση κινητοποίηση συνιστά η Περιφέρεια Αττικής καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση του κουνουπιού τίγρη. Αναλυτικές οδηγίες προστασίας.

Δήμος Ηλιούπολης:  δωρεάν Covid 19 rapid test - Νοέμβριος 2023

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης»...

Κορωνοϊός: 35 νέοι θάνατοι και 33 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2, οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις, την εβδομάδα 18-24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος