Υγεία


Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του ΕΦΕΤ o Iωάννης Τσιάλτας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ιωάννης Τσιάλτας επισημαίνοντας τους βασικούς λόγους

ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες γνωστού φαρμάκου για την έλλειψη σιδήρου

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Ferrum Hausmann or. sol.sd 100mg Iron (III)/5ml/vial, διότι σε συσκευασία του προϊόντος βρέθηκε γυάλινο σωματίδιο ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Movember : Ένα κίνημα γένους αρσενικού που λέει ΝΑΙ στην πρόληψη!

Το παγκόσμιο κίνημα του Movember – συνδυασμός της λέξης μουστάκι ( moustache) και Νοέμβριος (November) – απλώνει χρόνο με το χρόνο τις ρίζες του, με τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι , ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» με θέμα: ''Αναπηρία και σύγχρονες προκλήσεις: Σεξουαλικότητα και Αναπηρία''

Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» οργανώνει επιστημονική Ημερίδα, την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Λεωφ. Κύπρου 68, 164 51 Αργυρούπολη).

Αυτοδυναμία Πατούλη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Με ποσοστό 54,7%, η παράταξη του Γιώργου Πατούλη, νυν προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πέτυχε άνετη νίκη στις εκλογές του Συλλόγου και εξασφάλισε αυτοδυναμία κερδίζοντας 9 από τις 17 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αυστηρό μήνυμα Πολάκη στους οπτικούς: Το voucher θα εφαρμοστεί

Οι πολίτες δικαιούνται να εκτελούν τις γνωματεύσεις τους στα καταστήματα οπτικών χωρίς να πληρώνουν, δίνοντας το voucher και τα καταστήματα οπτικών οφείλουν να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

ΕΦΕΤ: Προωθεί πρότυπα διατροφής για την υγεία και τη μακροζωία

«Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, ποιοτικά και θρεπτικά τρόφιμα» αναφέρει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε ανακοίνωσή του με αφορμή την 16η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού,