Υγεία


ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα ψάρια γνωστής εταιρείας

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με τη συνδρομή του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε στο προϊόν «γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» την παρουσία αυγού

Δημοσιεύθηκε ο νέος πίνακας Προσδιορισμού των ποσοστών αναπηρίας. Δείτε το νέο ΦΕΚ.

Την αναθεώρηση/αντικατάσταση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας της αρ. Φ.80000/45219/1864 (Φ.Ε.Κ. ΒΆ4591/2017, ΑΔΑ: ΩΦΛ9465Θ1Ω-ΛΑΛ) περιλαμβάνει το νέο ΦΕΚ 5987/31.12.2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σοκ για μαιευτήρα που υπολογίζει το «φακελάκι» με τα κιλά του μωρού - Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά

Κείμενο-καταγγελία του ομότιμου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Πατρών, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, στην εφημερίδα "Καθημερινή" αναδεικνύει μια σοβαρή περίπτωση μαιευτήρα- γυναικολόγου που απαίτησε "φακελάκι" από φτωχό άνθρωπο που αγωνιά για τη γυναίκα και το νεογέννητο παιδί του. Και οι δύο βρίσκονται σε ΜΕΘ!

Οι ανατροπές στα επιδόματα

Στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανατέθηκε η αρμοδιότητα της χορήγησης του επιδόματος σε άτομα με αναπηρία, αλλά και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής και του επιδόματος ομογενών προσφύγων από την 1η/1/2019, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Τέλος τα βιβλιάρια Υγείας -Τι θα γίνει με όσους έχουν

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)...

Ανατροπές σε φάρμακα και συνταγές: Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων - Τι αλλάζει

Σειρά αλλαγών δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, ώστε ασθενείς που χρειάζονται θεραπείες να έχουν μικρότερη συμμετοχή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται καν να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για τα πολύτιμα φαρμακευτικά σκευάσματα, αφού όλο το κόστος θα καλύπτεται από το ασφαλιστικό ταμείο τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».