Εντέλει ''Είναι μακέτο τούτο το έργο'' όπως έλεγε και ο κ. Σημίτης.


Αλήθεια όλα αυτά (μακέτες, σχέδια, εκθέσεις, συμβουλές, κλπ) πόσο κόστισαν; Συζητήσεις επί συζητήσεων στα δημοτικά συμβούλια και η κατάληξη;

Τα έλεγαν το 2021 -  ''ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ'': Η σημερινή δημοτική αρχή τα άφησε όλα στον αυτόματο πιλότο (εδώ)

Τα άρθρα (Δελτία Τύπου)

Τι γίνεται με τις πεζογέφυρες στην Ηλιούπολη; (εδώ04 Ιανουαρίου 2020

Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε φιλοξενήσει το δελτίο τύπου του τότε Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου σχετικά με τις πεζογέφυρες  στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου. (εδώ).

Μήπως έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου;

Υπεγράφη η σύμβαση για τις πεζογέφυρες στην Ηλιούπολη (εδώ30 Ιανουαρίου 2019

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Μετά τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις, υπογράψαμε και τη σύμβαση για τις πεζογέφυρες που θα τοποθετηθούν στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου όπου, μετά την έγκριση από την αρχαιολογική υπηρεσία, προχωρούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στη δημοπράτηση του έργου.


Βασίλης Βαλασόπουλος: ''Οι πεζογέφυρες στην Ηλιούπολη γίνονται πραγματικότητα'' (εδώ) 28 Δεκεμβρίου 2018


Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τα συνεργεία που ξεκίνησαν και διενεργούν διερευνητικές τομές για την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Βιώσιμη Κινητικότητα και την ασφάλεια των πεζών στην Ηλιούπολη που θα ανεβάσει και την αξία συνολικά της περιοχής καθώς θα διευκολύνει την μετακίνηση των πεζών και θα δημιουργήσει όρους φιλικής γειτονιάς σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Όπως είναι γνωστό, μετά από έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα, η δημοτική αρχή τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα και κατόρθωσε να εντάξει τις δυο πεζογέφυρες στο πρόγραμμα του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και το έργο ξεκινάει.

Ένας ακόμη από τους μεγάλους στόχους της Ηλιούπολης παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα! 


Γιατί οι διαφωνίες μας είναι πολιτικές και ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!! (του Κώστα Γ. Σεφτελή) - Το κόστος 700.000 ευρώ όπως γράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σεφτελής (τότε Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος) (εδώ)
.....

- Εάν καταργηθεί η Αλίμου - Κατεχάκη, γιατί θα δαπανηθούν περισσότερα από 70.000,00 € για δύο (2) αστικές πεζογέφυρες σε δρόμο που υποτίθεται πως θα είναι ήπιας κυκλοφορίας;

- Δεν μπορούν αυτές να κατασκευαστούν σε άλλους επικίνδυνους και πολυσύχναστους δρόμους που υπάρχει πραγματική ανάγκη;

Ερωτήσεις που χρήζουν απαντήσεων σε μία ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για τους πολίτες της Ηλιούπολης με δικαίωμα απευθείας ερωτήσεων και γνώμης.


Καλό βράδι...

Προβλήθηκε 383 φορές

Δήμαρχε δεν φαντάζομαι να βγάλεις κονδύλι για το 2024 για το MEV; (37 μέλη στην πλατφόρμα του ''Ψηφιακού Χωριού Ηλιούπολης'' (MEV) που στοιχίζει 5.000 ευρώ περίπου τον χρόνο...)

Για αυτή την πλατφόρμα με τίτλο ''Υπηρεσίες λειτουργίας πλατφόρμας τεχνολογίας για την κοινωνική δικτύωση των Δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης (MEV)'' είχαμε γράψει πάλι.