Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό θέατρο καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι μετά από έμφραγμα που υπέστη.
Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κ.α ενώ είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικόύς θεατρικούς ρόλους τους οποίους ενσάρκωσε με συγκλονιστικό τρόπο.
Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Πάθος», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» κ.α.
Αγαπημένο μικρασιατικό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι, αν όμως κάνετε μια γιορτή με μπουφέ μπορείτε να το σερβίρετε και σε μικρά πιατάκια, όπως εμείς!
Η Αφροδίτη σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό δείχνει επιστροφές από το παρελθόν σε σχέσεις. Η Σελήνη σε τρίγωνο με Ερμή ενισχύει τον διάλογο, την επικοινωνία και ουσιαστική κατανόηση.
Η Σελήνη στον Υδροχόο σε τετράγωνο με Άρη δημιουργεί ένταση και νευρικότητα. Το μεσημέρι, το τρίγωνο της Σελήνης με Ήλιο χαρίζει ισορροπία, ενέργεια και διάθεση για δημιουργική συνεργασία.