''ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ''

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ηλιούπολης, λόγω της επιδεινούμενης υγειονομικής κατάστασης, μετά από τον διαδικτυακό διάλογο και την συναίνεση που εκφράστηκε, αναστέλλει την συνέχιση των σεμιναρίων.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των συμμετεχόντων και των ηλικιωμένων στων οποίων τα σπίτια θα μπούμε για τις συνεντεύξεις. Ωστόσο, θέλουμε να μη μειωθεί, αντίθετα να αυξηθεί η μεγάλη συμμετοχή που είχαμε μέχρι τώρα.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές, πιθανότατα τον Φεβρουάριο μόλις η κατάσταση το επιτρέψει. Ελπίζουμε εκτός των άλλων, ότι με την συνέχεια των σεμιναρίων θα είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε όλοι και όλες ισότιμα. Μέχρι τότε όμως, η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας δε θα σταματήσει τη δράση της.

Πρόθεση μας είναι να εκμεταλλευτούμε το μεσοδιάστημα. Καλούμε όποιους συμπολίτες έχουν αρχεία, φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία να επικοινωνήσουν στο μέιλ μας: [email protected]

Η Τεχνική ομάδα θα φροντίσει κάθε Δευτέρα στις 6μ.μ., διαδικτυακά, να μοιράζεται και να παρουσιάζει το υλικό που έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα.

Θα διαβάζουμε βιβλία που είναι εξαντλημένα και αναφέρονται στην Ιστορία της πόλης, θα προβάλλουμε βίντεο από σχετικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, φωτογραφικά αρχεία και ό,τι άλλο ενδιαφέρον συλλέξουμε όλοι μας!

Αυτή τη Δευτέρα 29/11, 6 μ.μ., θα αναγνωστεί το βιβλίο της Γαβριέλλας Χαμογεωργάκη: «Η Ηλιούπολη που χάθηκε για πάντα». Εκτιμώμενος χρόνος: 40’.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στα:

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης στο Δημοτικό Θέατρο ''Δημήτρης Κιντής''.

Από την Παρασκευή 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τηρώντας πάντα το υψηλής ποιότητας προφίλ του, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, με έμφαση στο αρχαίο δράμα και τη σύγχρονη αναπαράστασή του από εμπνευσμένους σκηνοθέτες.

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού έργου.

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Στίχου.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισαν ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Στίχου, προκηρύσσει, πάντα σε συνεργασία με τον Θανάση Συλιβό, εκδότη του μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος» και τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή, τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχου.

Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Σορβίνο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Σορβίνο, ο οποίος έγινε διάσημος από τον ρόλο του Πόλι Σίσερο στην ταινία «Τα Καλά Παιδιά» (Goodfellas), όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός του.