''ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ''

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ηλιούπολης, λόγω της επιδεινούμενης υγειονομικής κατάστασης, μετά από τον διαδικτυακό διάλογο και την συναίνεση που εκφράστηκε, αναστέλλει την συνέχιση των σεμιναρίων.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των συμμετεχόντων και των ηλικιωμένων στων οποίων τα σπίτια θα μπούμε για τις συνεντεύξεις. Ωστόσο, θέλουμε να μη μειωθεί, αντίθετα να αυξηθεί η μεγάλη συμμετοχή που είχαμε μέχρι τώρα.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές, πιθανότατα τον Φεβρουάριο μόλις η κατάσταση το επιτρέψει. Ελπίζουμε εκτός των άλλων, ότι με την συνέχεια των σεμιναρίων θα είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε όλοι και όλες ισότιμα. Μέχρι τότε όμως, η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας δε θα σταματήσει τη δράση της.

Πρόθεση μας είναι να εκμεταλλευτούμε το μεσοδιάστημα. Καλούμε όποιους συμπολίτες έχουν αρχεία, φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία να επικοινωνήσουν στο μέιλ μας: [email protected]

Η Τεχνική ομάδα θα φροντίσει κάθε Δευτέρα στις 6μ.μ., διαδικτυακά, να μοιράζεται και να παρουσιάζει το υλικό που έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα.

Θα διαβάζουμε βιβλία που είναι εξαντλημένα και αναφέρονται στην Ιστορία της πόλης, θα προβάλλουμε βίντεο από σχετικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, φωτογραφικά αρχεία και ό,τι άλλο ενδιαφέρον συλλέξουμε όλοι μας!

Αυτή τη Δευτέρα 29/11, 6 μ.μ., θα αναγνωστεί το βιβλίο της Γαβριέλλας Χαμογεωργάκη: «Η Ηλιούπολη που χάθηκε για πάντα». Εκτιμώμενος χρόνος: 40’.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στα:

https://us02web.zoom.us/j/81180079902...

https://www.facebook.com/opi.ilioupolis»

https://ypsilitasi.wixsite.com/ilioupoli


Προβλήθηκε 194 φορές

Ο θεατράνθρωπος Δημήτρης Ροντήρης και η εγκατάλειψη του ''Θεάτρου Ροντήρη'' στον Πλάτανο Ναυπακτίας

Ο Δημήτρης Ροντήρης, ο μεγάλος θεατράνθρωπος είχε οικογενειακή καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο Πλάτανος για να τον τιμήσει ονόμασε το ανοιχτό θεατράκι που υπάρχει στο χωριό σε "Θέατρο Δημήτρη Ροντήρη".