Όπερα της Βαλίτσας από την Εθνική Λυρική Σκηνή - θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

Άρτος και Θεάματα 14 Απριλίου 2016

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο.

Η σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο παρουσιάζεται με το μοναδικό τρόπο της «Όπερας της Βαλίτσας». Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης και συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ.

Το έργο πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell' arte. Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν, καθώς ο εξαγριωμένος και απατημένος Παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Φρίξος Μόρτζος. 

Στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 08.00 μ.μ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας 

Προβλήθηκε 1374 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη σήμερα στο Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες. Είναι η ιδανική στιγμή να στραφούμε στο συναισθηματικό μας κόσμο και να αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Κριό, διαψεύδοντας όνειρα και προσδοκίες που χτίστηκαν με συναίσθημα αλλά χωρίς ρεαλισμό ειδικά για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025: ''Φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά''

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.