Έχω μια λαχτάρα για Πασχαλινό τσουρέκι...

Άρτος και Θεάματα 29 Απριλίου 2016

To Μεγάλο Σάββατο πλησιάζει και μαζί και η λαχτάρα για δύο και όχι μόνο αφράτες και μοσχομυριστές φέτες τσουρέκι.

Τσουρέκι είναι παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο έχει διάφορες ονομασίες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα ονομάζεται τσουρέκι, στην Αρμενία chorek, στο Αζερμπαϊτζάν çörək, στην Βουλγαρία kozunak, στη Ρουμανία cozonac και στην Τουρκία çörek.

Το τσουρέκι στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο παρασκευάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην Ελλάδα το τσουρέκι ονομάζεται λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο. 

Οι φούρνοι μας σας περιμένουν.

Η επιλογή δική σας...

Προβλήθηκε 1386 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025: ''Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)''

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.