Εγώ, η Αργώ, του Γιώργου Χατζηδάκη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο

Άρτος και Θεάματα 14 Ιουνίου 2016

Μια άλλη τροπή δίνει ο Γιώργος Χατζηδάκης στην ερωτική ίντριγκα του μύθου της Αργοναυτικής εκστρατείας, αποφεύγοντας την ζοφερή εξέλιξη της φόνισσας και παιδοκτόνας Μήδειας που έχει επιλέξει ο Ευριπίδης.

Στο έργο του "Εγώ, η Αργώ", ο συγγραφέας, βασισμένος σε στοιχεία άλλων μυθολογικών εκδοχών, παρουσιάζει την Αργώ, το ξυλόγλυπτο κορίτσι της πλώρης του καραβιού, να ερωτεύεται τον Ιάσονα και με την εύνοια του γιού της Αφροδίτης να ξεκολλάει απ’ το καράβι. Τυλιγμένοι με τον καλό της στο χρυσόμαλλο τομάρι εγκαταλείπουν το σκαρί και την Μήδεια στην τύχη τους και ταξιδεύουν, όπως ο Φρίξος με την Έλλη, για την Ιωλκό όπου είναι γραμμένο να βασιλεύσουν. Την ιστορία την διηγείται η ίδια η Αργώ στον αοιδό Δημόδοκο στο νησί των Φαιάκων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία του συγγραφέα

Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη


Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Τσακαλάκη


Μουσική - Διδασκαλία τραγουδιών: Ειρήνη Κουμπαρούλη


Κοστούμια: Βάνια Αλεξάνδροβνα


Κατασκευές: Αφροδίτη Πουρνάρη

Επικοινωνία: Μαρία Παπαγιαννάκη


Φωτογραφίες: Γιώργος Μακρής

Στους ρόλους: 


Αργώ: Στεφανία Γκουρνέλου


Δημόδοκος: Γιάννης Θωμάς


Έρωτας: Ζαχαρούλα Βαλαβάνη


Θάλασσα - Ιάσονας: Μαριλένα Ράδου


Ανεμος - Υψιπύλη – Μήδεια: Ειρήνη Κουμπαρούλη

Φλογέρα παίζει ο Γιάννης Θωμάς

Διάρκεια: 75 λεπτά

Μια παραγωγή της "Θεώρησης"

Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, Πλάκα

Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.


Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Κουτι της πανδωρας 

Προβλήθηκε 1558 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025: ''Πολίτικη σαλάτα με έξτρα καβουροσαλάτα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών''

Μια διαφορετική πολίτικη με καβουροσαλάτα (!) που κλέβει τις εντυπώσεις. Με τα μυρώνια, το εστραγκόν και το ντρέσινγκ τριών εσπεριδοειδών γίνεται και απίθανα μυρωδάτη.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.