100 Κιθάρες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Σεπτέμβριο

Άρτος και Θεάματα 11 Αυγούστου 2016

Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, δώδεκα χρόνια από την μεγαλειώδη συναυλία του 2004 και πολλές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους, οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην συναυλία συμμετέχουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα και στους δεξιοτέχνες του είδους, στην συλλογικότητα.

Μια γιορτή για τα δεκάδες Ωδεία και όλους όσοι υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη της κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι Ελληνική Κιθαριστική Σχολή στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και ότι η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε Εθνικό μουσικό μας όργανο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στον ελλαδικό χώρο έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες Κιθαριστικές Ορχήστρες δίνοντας την αίσθηση ενός πρωτοφανούς ελληνικού ¨El Sistema¨.

Στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι εκεί … Σε μια συναυλία που εκτός των άλλων υπογραμμίζει την συλλογικότητα, το μαζί.

Οι 300 συντελεστές που θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου ,θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας ο συνθέτης, κιθαριστής και δάσκαλος Βαγγέλης Μπουντούνης. Πολυβραβευμένος με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές περγαμηνές στο χώρος της σύνθεσης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, το 1986 δημιούργησε τους "Κιθαριστές" πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές.

 

Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο Βαγγέλης Μπουντούνης δίνει συναυλίες υπογραμμίζοντας ότι η συλλογικότητα είναι δύναμη.

Η συναυλία ¨100 Κιθάρες στο Ηρώδειο¨, στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι ένα μουσικό γεγονός, το οποίο υπόσχεται να μας τέρψει.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Διονυσίου Αεροπαγίτου
Ημερομηνία: 16/09/2016
Ωρα προσέλευσης: 21:00

Διακεκριμένη: 45 € / Α' Ζώνη: 37 € / Β' Ζώνη: 29: €/

Γ' Ζώνη: 22 € / Άνω Διάζωμα: 15 € / Α.Μ.Ε.Α: 8 €


 

 E-Radio.gr  

Προβλήθηκε 1479 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026: ''Αματριτσιάνα με ριγκατόνι''

Ένα αυθεντικό πιάτο της Ρώμης με ντοματένια σάλτσα, γκουαντσιάλε και πεκορίνο ρομάνο. Μια μακαρονάδα νοστιμότατη – εδώ τη φτιάχνουμε με ριγκατόνι- έτοιμη μέχρι να πεις… αματριτσιάνα.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026: ''Κέικ-πρόκληση με επικάλυψη καραμέλα''

Ένα κέικ με γεμάτη γεύση και μια επικάλυψη καραμέλας που θέλει προσοχή, σωστή θερμοκρασία και υπομονή. Δεν είναι η πιο εύκολη καραμέλα που έχετε φτιάξει, αλλά όταν πετύχει, αγκαλιάζει το κέικ με βαθιά γλύκα και ωραία, βελούδινη υφή.

Τα ζώδια την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο, φέροντας ξαφνικές ανατροπές, ρήξεις, χωρισμούς και απρόβλεπτα γεγονότα σε έρωτα – χρήμα για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου!

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026: ''Κρασοτηγανιά απεραθίτικη με τουρκάκια''

Τα πικάντικα και τα καυτερά πολύ τα αγαπούν οι Απεραθίτες. Εξ ου και τα τουρκάκια, τα μικρά καυτερά πιπεράκια κόκκινου χρώματος (θα τα βρούμε σε πολλά φυτώρια), που φλογίζουν τούτη την ωραία κρασοτηγανιά.

Τα ζώδια την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

Η Σελήνη σήμερα είναι στο Ζυγό, το πρωί σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη από τον Υδροχόο και το βράδυ σε τρίγωνο με τον Ήλιο στον Υδροχόο, η μέρα είναι κατάλληλη για να βρούμε τις ισορροπίες μας και να συγκροτήσουμε σχέσεις – συνεργασίες.