Αυτό το Σάββατο η εκδήλωσή μας έχει ένα κάπως πιο «ευαίσθητο» θέμα: πρόκεται για μια συναρπαστική ιστορία για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

Το βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο» και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωάς μου!» όπου παρέα με τον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο θα ανακαλύψουμε μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση τις έννοιες της υιοθεσίας και τον ρόλο της οικογένειας, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα της αγάπης!

«Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του» λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη μ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και τον φυσικό γονιό…»

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά , σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού.

Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης , για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός.

Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους. Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού : Την ΑΓΑΠΗ!….

Μην ξεχάσετε…

2€ από την αγορά κάθε βιβλίου πηγαίνουν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Πού: στο βιβλιοπωλείο Τετράγωνο - Λεωφ. Αγ. Δημητρίου 177, Άγ. Δημήτριος Αττικής.
Πότε: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στις 12:00 π.μ.
Γιατί; Γιατί μας αρέσει το διάβασμα και οι εκδηλώσεις για παιδιά!
Για 9 ετών & άνω

Είσοδος ελεύθερη!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο


O συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος, γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπαλληλο της ΕΡΤ και έχουν ενα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, εννέα ετών.
Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα.
Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Δια­γωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και εχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτήν.
Από το 2010 έχει εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3ο έτος της φοίτησής του.
Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Σύλλογου Κοντοπούλων Κεραμειών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.
Πλούσια η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής.

Άλλα συγγραφικά του έργα:
1. Το χρυσαφένιο κουκούτσι, εκδόσεις Περίπλους, 2014
2. Η Μαγεμένη ευχή, εκδόσεις Anima, 2015
 

Προβλήθηκε 2117 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κυριακή με μπερδεμένες και συγχυσμένες διαθέσεις μέχρι και το μεσημέρι, όπου η υπεκφυγή, το δίλημμα και η αναβλητικότητα δημιουργούν μπερδέματα. Καθώς η Σελήνη περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω, το υπόλοιπο της ημέρας μας επιφυλάσσει ότι θα κυριαρχήσει η λογική!