ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΦΛΕΒΑΡΟΥ (του Φίλιππου Μανδηλαρά)

Άρτος και Θεάματα 03 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μιχάλης, η Μάνια, ο Μάριος, η Ρίτα, ο Τέλης και η Σόνια είναι μια παρέα παιδιών, που καταφέρνει πάντα να μπλέκει σε απίθανες περιπέτειες.

Στο βιβλίο αυτό, οι φίλοι μας αποφασίζουν να βοηθήσουν τη φαμίλια του Κουτσοφλέβαρου-του γερο-Τσιγγάνου που φτιάχνει τις περίφημες μαγικές μάσκες -να συμμετάσχει στο καρναβάλι.

 

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά.

("Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά" cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Εκδόσεις "Πατάκη' 1998 και 2000 αντίστοιχα) και έχει γράψει και εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών. 

Προβλήθηκε 1352 φορές

H συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 07.08.2025: ''Μαροκινή pastilla, μια ξεχωριστή γλυκιά κοτόπιτα''

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της μαροκινής κουζίνας είναι η pastilla, ένα είδος πίτας με κοτόπουλο (ή περιστέρι), αμύγδαλα και μπαχαρικά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, που ισορροπεί θαυμάσια αλμυρό και γλυκό.

Τα ζώδια την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη στον Αιγόκερω μας βάζει σε σοβαρό mood ζητώντας πρόγραμμα, στόχους και… λίγη ησυχία. Όμως είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, δημιουργώντας δοκιμάζοντας ανάμεσα σε ευθύνες και επιθυμίες με καθήκον και φαντασία.

Τα ζώδια την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025

Η Δευτέρα ξεκινά με τη Σελήνη στον ανήσυχο Τοξότη, που πάντα θέλει να πετάξει μακριά απ’ τα προβλήματα – όμως σήμερα βρίσκει μπροστά της ένα τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης και... δοκιμαζόμαστε ιδεολογικά και συναισθηματικά.