Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών

Άρτος και Θεάματα 14 Απριλίου 2017

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φετινού 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα με την τελευταία ταινία του «The killing of a sacred deer» («Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού»), επιστρέφοντας στην Κρουαζέτ δυο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής, που είχε αποσπάσει το 2015 για το «Lobster».

«The killing of a sacred deer»

Πρόκειται για τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με συνεργάτη πάλι τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν και Αλίσια Σιλβερστόουν.

Η νέα ταινία φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένη από αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη και αφορά έναν χειρουργό, που προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του έναν έφηβο, γεγονός που θα ταράξει την ιδεατή ζωή του.

Οι υποψήφιοι

Οι σκηνοθέτες από την Αυστρία Μίχαελ Χάνεκε, τη Γαλλία Φρανσουά Οζόν, Μισέλ Χαζαναβίσιους και Ζακ Ντουαγιόν, τις ΗΠΑ Σοφία Κόπολα και Τοντ Χέινς και τη Ρωσία Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ θα διαγωνισθούν για τον Χρυσό Φοίνικα του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

Οι Αμερικανοί ηθοποιοί Χοακίν Φοίνιξ και Κόλιν Φάρελ, η αυστραλή σταρ Νικόλ Κίντμαν, οι Γάλλοι Βενσάν Λεντόν, Ιζαμπέλ Ιπέρ και Αντέλ Ενέλ θα είναι μεταξύ αυτών που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.

Πρόεδρος ο Αλμοδόβαρ

Ο Ισπανός κινηματογραφιστής Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος έχει τιμηθεί το 1999 με βραβείο Σκηνοθεσίας για το «Όλα για τη Μητέρα Μου» από τoν θεσμό των Καννών θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φετινού 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

«Les Fantômes d'Ismaël»

Η φετινή ταινία έναρξης είναι το «Les Fantômes d'Ismaël» του Αρνό Ντεπλεσέν με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Ματιέ Αμαλρίκ. Είναι η ιστορία ενός σκηνοθέτη που ετοιμάζεται να γυρίσει τη νέα του ταινία, όταν ξαφνικά εμφανίζεται μια παλιά ερωμένη του και φέρνει τα πάνω κάτω.

Το φετινό Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 28 Μαΐου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Πηγή: http://www.iefimerida.gr 

Προβλήθηκε 1279 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Η Σελήνη σήμερα στο Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες. Είναι η ιδανική στιγμή να στραφούμε στο συναισθηματικό μας κόσμο και να αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Κριό, διαψεύδοντας όνειρα και προσδοκίες που χτίστηκαν με συναίσθημα αλλά χωρίς ρεαλισμό ειδικά για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025: ''Φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά''

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.