Θεοδωράκης επί 3
Νίκος Θεοδωράκης φωνή
Γιώργος Κριωνάς κιθάρα
Έργα Μίκη Θεοδωράκη
σε ποίηση Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη
Παρουσιάζει η Γωγώ Τσακογιάννη

Στο ξεχωριστό αυτό ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή "Θεοδωράκης επί 3", ο Νίκος Θεοδωράκης θα ερμηνεύσει τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη που μελοποίησε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Στην κιθάρα θα τον συνοδεύσει ο Γιώργος Κριωνάς, καθηγητής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τις μεταγραφές των τραγουδιών.

Σε μια εποχή όπως αυτή της δεκαετίας του 50, όταν στην ελληνική δισκογραφία κυριαρχούσε το ρεμπέτικο, το δημοτικό και ελαφρό τραγούδι, ο Μίκης έκανε μια απ΄ τις πρώτες του προσπάθειες να γράψει τραγούδια.

Έτσι την περίοδο 1952-1954 συνέθεσε τους "Λιποτάκτες" (Χανιά-Αθήνα-Παρίσι) σε ποίηση του αδερφού του Γιάννη.

Η ηχογράφηση έγινε το 1960 με ερμηνευτή τον ίδιο τον Μίκη, τον Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι και τον Δημήτρη Φάμπα στην κιθάρα. Ακολούθησαν τραγούδια όπως "Φαίδρα", "Νύχτα μέσα στα μάτια σου", "Μενεξεδένια τα βουνά", "Νύχτα μαγικιά" και άλλα πολλά.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει η Γωγώ Τσακογιάννη.


Τετάρτη 14 ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΩΡΑ 20:30


ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 5 €


AIΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 3634000 

Προβλήθηκε 536 φορές

''Ένας ράφτης για τις κυρίες'' - στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Η πασίγνωστη παραδοσιακή φαρσοκωμωδία του Ζώρζ Φεντώ, Tailleur pour dames (Ράφτης Κυριών, 1887) πρώτη κατά σειρά στην επιτυχημένη του πορεία, αποτελεί μια κλασσική φάρσα του 19ου αιώνα βασισμένη στην πιο δημοφιλή μορφή κωμωδίας.

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Με την ευκαιρία των εφετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.

Η ταινία «Άβανος» απέσπασε τον Χρυσό Διόνυσο στο 41ο Φεστιβάλ Δράμας-Oλα τα βραβεία

Η ταινία «Άβανος» του Παναγιώτη Χαραμή αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αποσπώντας τον Χρυσό Διόνυσο και άλλα πέντε σημαντικά βραβεία (σεναρίου, φωτογραφίας, ανδρικής ερμηνείας στον Κίμωνα Κουρή, σκηνικών, αλλά και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ).