Οδόγραμμα (του Στάθη)

Αρθρογραφία 07 Ιουλίου 2018

Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Σαραντατρείς κροκόδειλοι έκλαιγαν προχθές στην πλατεία Συντάγματος. Εκείνον, τον βοσκό των κροκοδείλων, με την κωλοτούμπα στο κωλότσεπο δεν τον πιάνει ξόρκι.

Ποζάρει στον Όργουελ και ο Όργουελ ζωγραφίζει καγχασμούς και χάχανα – οι καγχασμοί εκ δεξιών, τα χάχανα εξ ευωνύμων. Το γκάλοπ παίρνει σάρκα και οστά.

«Τη βλακεία, φίλε μου φοβάμαι» - λέγε εσύ για την αλαζονεία και την ύβρη, για τη διαστρέβλωση και το ψεύδος – «εγώ τη βλακεία, φίλε μου φοβάμαι. Τη βλακεία».

Κάνω τον τρελό πάνω στο κάρο, για να μην τρελαθώ ο ίδιος – οι σέλφι είναι οι μαγικοί καθρέφτες. Σου δίνουν την απάντηση που γουστάρεις, στη σέλφι είσαι πάντα ο αγέραστος Ντόριαν Γκαράιυ. «Όμως, τη βλακεία, φίλε μου, εγώ φοβάμαι τη βλακεία».

Ξημερώματα απ’ την πλατεία Συντάγματος οι σκουπιδιάρες μάζεψαν τα πτώματα των κροκοδείλων πνιγμένα απ’ τα δάκρυα.

«Τη βλακεία, φίλε μου να φοβάσαι. Την ημέρα που η βλακεία θα σκοτώσει τον βλάκα, θα μας σκοτώσει όλους»…

email: [email protected] 

Προβλήθηκε 612 φορές

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ζούμε σε εποχή θορύβου - μερικά καθαρά λόγια για τα εμβόλια στην παιδιατρική. (Αλέξης Βαβλάς, MD)

Φαντάσου ότι το ανοσοποιητικό του παιδιού σου είναι μια μικρή ομάδα ασφαλείας που περιπολεί αθόρυβα, μέρα-νύχτα. Τα εμβόλια είναι οι πρόβες της: ο τρόπος να γνωρίσει από πριν τους «κακούς» χωρίς να κινδυνεύσει.