Σάββατο 16/3/2019: «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, το Ωραίο, αποτυπώνεται οπτικά στα αρχαία έργα τέχνης, συνιστώντας μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εικόνα στην ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας.

Αυτή η περιοδική έκθεση αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 7/3/2019

Ώρα έναρξης επίσκεψης: 11 π.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 10 π.μ.

Παρασκευή 29/3/2019: «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου – Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ
Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες.

Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και με πρωταγωνιστές τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Χρήστο Λούλη, Γιάννη Βογιατζή, Έμιλυ Κολιανδρή, Λαέρτη Μαλκότση, κ.ά.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 12€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 15/3/2019

Ώρα έναρξης παράστασης: 8.30 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 7.30 μ.μ.

Τετάρτη 10/4/2019: Τρίπτυχο χορού Στραβίνσκι «Από τη Ρωσία με αγάπη» – Εθνική Λυρική Σκηνή
Ο Στραβίνκσι έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από μια σειρά μπαλέτων για τα οποία συνέθεσε τη μουσική. Υπήρξαν καρποί της δημιουργικής του συνεργασίας με τον ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιάγκιλεφ, Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, γράφτηκαν και τα τρία μπαλέτα του τριπτύχου «Από τη Ρωσία με αγάπη», δηλ. η «Ιεροτελεστία της άνοιξης» (1913), «το Τραγούδι του αηδονιού» (1914/1917/1920) και οι «Γάμοι»(1923), τα οποία συνέβαλαν αποφασιστικά στην καθιέρωση του Στραβίνσκι.

Τις χορογραφίες υπογράφουν τρεις σημαντικοί χορογράφοι: ο Δάφνις Κόκκινος του Χοροθεάτρου του Βούππερταλ της Πίνας Μπάους, ο διακεκριμένος Γερμανός Μάρκο Γκαίκε, ο οποίος από το 2019/20 αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου του Αννοβέρου και ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 30€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 29/3/2019

Ώρα έναρξης παράστασης: 8 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 7 μ.μ.

Τετάρτη 17/4/2019: «Master Class» του Terrence McNally – Θέατρο Μικρό Χορν
To θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70 δημιουργεί έναν συναρπαστικό διάλογο της Κάλλας με τους σπουδαστές και τον εαυτό της, αυτοβιογραφικό, αποκαλυπτικό για τα μυστικά της τέχνης της, ειρωνικό και γεμάτο χιούμορ, πικρό για έναν καινούργιο κόσμο που ανατέλλει και που δεν της ταιριάζει. Σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 18€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 8/2/2019

Ώρα έναρξης παράστασης: 7 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 6 μ.μ.

Τετάρτη 8/5/2019: «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση – Θέατρο Πορεία
Το μυθιστόρημα, που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και πέντε χρόνια μετά τον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν», μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο «Εγκλιματισμός κάτω από το Φοίβο».

Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς. Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και πρωταγωνιστές τους Γιάννης Στάνκογλου, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννη Νταλιάνη, Χάρη Εμμανουήλ-Αγγουράκη.

Τιμή εισιτηρίου: 15€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 19/4/2019

Ώρα έναρξης παράστασης: 7 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 6 μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τμήμα Πολιτισμού Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., Νικομάχου 18 (κτήριο ΟΤΕ), 210 9940699
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 - 15:00

• Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

• Τα ομαδικά εισιτήρια ισχύουν όπου συγκεντρώνεται ο αριθμός ατόμων που ορίζει κάθε διοργανωτής-φορέας.

• Για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά με το πούλμαν, πρέπει να συγκεντρώνονται, κάθε φορά, τουλάχιστον 15 συμμετέχοντες. 

Προβλήθηκε 1314 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στον Καρκίνο και σχηματίζει αρκετά θετικές όψεις με τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Ήλιο δημιουργώντας μεγαλύτερη ισορροπία μέσα μας και μια ευκολία στις επαφές μας με τους άλλους.

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Χρόνια πολλά! Καλή μας Σαρακοστή! Η Σελήνη κινείται στον Καρκίνο στη διάρκεια της μέρας, σε ένα ζώδιο πιο εσωστρεφές αλλά και κυκλοθυμικό, παρόλα αυτά οι όψεις που σχηματίζει δεν είναι τόσο απαιτητικές μέχρι το απόγευμα που θα συναντήσει σε κόντρα τον Ερμή από τον Κριό.