Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κ.Άγγελου Γεωργακόπουλου.

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς.

Α.Γ. Είμαι 33 χρονών και ζω στην Ηλιούπολη από τότε που γεννήθηκα. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά ηλικίας έξι και τριών χρόνων. Έχω σπουδάσει Management-Marketing στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ατει/Σχολή της ΣΔΟ) διαθέτω πτυχίο Πληροφορικής ICT Intermediate- ICT Europe και μιλώ την Αγγλική γλώσσα.

Η εργασιακή μου εμπειρία είναι η εξής: Από τον Ιούλιο του 2004 έως και τον Απρίλιο του 2010 παράλληλα με τις σπουδές μου και τη στρατιωτική μου θητεία εργαζόμουν σε γνωστό ψητοπωλείο της Ηλιούπολης (Ο Λάμπρος).

Από τον Απρίλιο του 2010 έως και σήμερα εργάζομαι ως Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων του λιανεμπορίου, ενώ παράλληλα ασχολούμαι με το πρωτογενή τομέα στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Της Ελευθερίας Καραμπίνη

Από που είναι η καταγωγή σας;

Α.Γ. Η καταγωγή μου είναι από το Νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα από τη Πάτρα.

Κύριε Γεωργακόπουλε τι ήταν εκείνο που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Α.Γ. Ο λόγος που έθεσα τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία είναι για τη βελτίωση της ζωής και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέσα από τις γνώσεις μου και την εργασιακή μου εμπειρία να προσφέρω τα μέγιστα για ένα καλύτερο και βιώσιμο Δήμο.

Κατοικείτε στην Ηλιούπολη που θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές στην Αθήνα. Ποιες κατά τη γνώμη σας παρεμβάσεις πρέπει να κάνει ο Δήμος για την περαιτέρω αναβάθμισή της;

Α.Γ. Η περιοχή μας εκτός από τις δημοφιλέστερες περιοχές της Αθήνας που ανήκει, χαρακτηρίζεται ως και ένας από τους πιο όμορφους δήμους. Η Ηλιούπολη αρχικά πρέπει να γίνει προορισμός για όλους και για να γίνει αυτό θα πρεπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες βάσεις. Αυτό σημαίνει αυτόματα την αξιοποίηση της περιοχής ''Χαλικάκι'' σε χώρο πράσινου,ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ακόμη θα πρέπει να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Αναψυκτήριο σε χώρο ψυχαγωγίας ώστε να γίνει προορισμός διασκέδασης, όχι μόνο από τους δημότες μας αλλά και για κατοίκους άλλων δήμων της Αττικής, δημιουργώντας παιδότοπο, παιδική χαρά και μέρος χαλάρωσης για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέλος θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα άλση που διαθέτουμε στο Δήμο μας σε συνεργασία με θεατρικούς θιάσους, καλλιτεχνικούς κι πολιτιστικούς συλλόγους.

Μέσα από όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα ,θα μπορεί ο Δήμος μας να προσφέρει εκτός από στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης στο κόσμο και αρκετά έσοδα για το Δήμο μας με σκοπό να διοχετευτούν σε τομείς για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των κατοίκων της πόλης μας.

Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη ''Η Πόλη που Θέλω'' με υποψήφιο Δήμαρχο το κύριο Γαβριήλ Αραμπατζή για να είσαστε και εσείς υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος; Τι σας έκανε να το επιλέξετε;

Α.Γ. Επέλεξα τη συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη διότι ο κύριος Γαβριήλ Αραμπατζής είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για το μέλλον και διαθέτει ανοικτούς ορίζοντες στην επικοινωνία και στο τρόπο σκέψης. Ακόμη κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα είναι το γεγονός ότι όλη η ομάδα απαρτίζεται από νέους ανθρωπους, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά, βρίσκονται σε πολύ αξιόλογο επίπεδο γνώσεων και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι θέλουν όλοι να προσφέρουν για να έχει ο Δήμος μας ένα μέλλον δημιουργικό, βιώσιμο και άμεσα εξυπηρετικό ως προς τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας.

Μιλήστε μας για την δημοτική παράταξη ''Η Πόλη που Θέλω''.

Α.Γ. ''Η πόλη που ΘΈΛΩ'' είναι μια νέα προσπάθεια με νέους ανθρωπους, οι οποίοι έχουν όνειρο τη δύναμη, τη θέληση, το σθένος και το πάθος για να δημιουργήσουν τις καλύτερες προοπτικές για το Δήμο μας.

Να επισημάνω ότι δεν σας κρύβω πώς αυτή η νέα προσπάθεια ξεκίνησε από ένα περίεργο '' θυμό'' για την αδιαφορία που υπήρχε στο Δήμο μας εδώ και χρόνια. '' Η πόλη που Θέλω'' είναι μία παράταξη, η οποία θέλει να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας, στη τρίτη ηλικία.

Ακόμη υποστηρίζουμε και τη καλύτερη αναπτυξιακή μέθοδο για τους επαγγελματίες μας. Επίσης θα υποστηρίξουμε το έργο που προσφέρει η Εκκλησία, κυρίως στην οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κλείνοντας, οι προσπάθειες μας θα εστιάσουν στο να δημιουργηθεί μια νέα και σύγχρονη τεχνολογικά πόλη σε συνδυασμό με την οικολογική συνείδηση και τη καθαριότητα της.

Κύριε Γεωργακόπουλε είστε ένα από τους νεότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στην Ηλιούπολη. Πως βλέπετε σήμερα την πόλη σας μέσα από τις ανάγκες που υπάρχουν;

Α.Γ. Η πόλη μας σήμερα έχει μείνει πολύ πίσω. Πέρα από τις βασικές προτεραιότητες και τη εξέλιξη της όσων αφορά στη τεχνολογία. Όταν μιλάμε για βασικές προτεραιότητες εννοούμε σωστή πρόσβαση διαβάσεων για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, μη σωστή διαδρομή σε πεζοδρόμια για ανθρώπους με προβλήματα οράσεως.

Όταν αναφερόμαστε στο τεχνολογικό κομμάτι, σε συνεργασία πάντα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εννοούμε από το πιο απλό που μπορεί να είναι ο φωτισμός της πόλης με σύγχρονες εγκαταστάσεις ενεργειακού φωτισμού μέχρι τα αυτόματα ενεργειακά συγκροτήματα μέσω της λειτουργίας φωτοβολταικών ή αυτόνομων ανεμογεννητριών.

Ακόμη να τονίσουμε ότι πέρα από τα προαναφερθέντα ένα ακόμη σημαντικό τμήμα που θέλει βελτίωση στο Δήμο μας είναι η καθαριότητα με γερές βάσεις στην Ανακύκλωση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μιλάνε συχνά για τα προβλήματα στην παιδεία. Είστε ικανοποιημένος από την αντιμετώπισή τους από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή;

Α.Γ. Τα προβλήματα στη παιδεία στον Δήμο μας είναι μεγάλα και μέχρι τώρα άλυτα. Δεν υπάρχουν θέσεις για τα βρέφη και τα νήπια του δήμου μας και πέρα από τον ΕΣΠΑ, οι αιτήσεις που γίνονται είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με τα βρέφη και τα νήπια που εισέρχονται στους παιδικούς σταθμούς. Ακόμη υπαρχουν νηπιαγωγεία που είναι ακατάλληλα εντελώς οπως για παράδειγμα στην Αγία Μαρίνα και του Νεκροταφείου που ο αριθμός θέσεων είναι πολύ μικρός. Αυτό δημιουργείται λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στα δημοτικά σχολεία που έχουν να κάνουν με το χώρο φοίτησης των παιδιών αλλά και στο προαύλιο χώρο που είναι άκρως επικίνδυνος.

Επίσης υπάρχουν αίθουσες σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια που είναι σε κοντέινερ κάτι το οποίο είναι μη αποδεκτό για το έτος που βρισκόμαστε το 2019 και πρεπει άμεσα να το δούμε. Ακολούθως, προβλήματα αποτελούν και οι χρονολογίες των κτιριακών εγκαταστάσεων που ξεπερνούν σε αρκετά κτίρια και τα 50 έτη έχοντας ως αποτέλεσμα τη στατικότητα .

Όλα τα παραπάνω θα πρεπει να τα εξετάσουμε με μεγαλη σοβαρότητα και ευθύνη διότι θα πρεπει να αναβαθμιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις βάση των προδιαγραφών που υπάρχουν σήμερα.

Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, εάν εκλεγείτε τι σκοπεύετε να κάνετε για τη πόλη μας; Ποιο είναι το πρόγραμμα σας;

Α.Γ. Οι προτεραιότητες που έχουμε στο πρόγραμμα μας είναι οι εξής:

1. Θα πρέπει ο Δήμος να εντάξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως πρώτη βάση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του φωτισμού της πόλης σε συνάρτηση με τη χρήση αυτόνομων φωτοβολταικών αναμογεννητριών και τη χρήση λαμπτήρων Led.

2. Θα πρέπει να εντάξουμε στην ανακύκλωση και τους οργανικούς κάδους χρώματος καφέ και σημαντικό είναι να δημιουργηθεί μια εκμάθηση των πολιτών μέσω ενημερώσεων και σεμιναρίων για τη σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης., Ακόμη θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου και κάδους με ανακύκλωση λαμπτήρων, μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών.

3. Αναβάθμιση του δημοτικού Αναψυκτηρίου σε χώρο ψυχαγωγίας για τους πολίτες, ο οποίος μπορεί να γίνει με τη δημιουργία μίας καφετέριας, παιδικής χαράς και παιδότοπου όπου θα απασχολούνται τα μικρότερα ηλικίας παιδιά. Επίσης όλα τα άλση της Ηλιούπολης ξεκινώντας από το Άλσος Κιντή μπορούν να ανακαινιστούν έτσι ώστε να λειτουργούν και τους χειμερινούς μήνες και να διοργανώνονται θεατρικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές παραστάσεις.

4. Πολύ σημαντικό είναι να αναβαθμιστούν οι παιδικές χαρές του Δήμου μας βάση των πιστοποιήσεων που πρέπει να λαμβάνουμε. Για να καταλάβετε όταν λέμε πιστοποίηση παιδικής χαράς, που στο Δήμο μας μπορεί να μη υπάρχει και καμία πιστοποίηση, εννοούμε να μη γειτνιάζουμε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή αλλιώς να υπάρχει ασφαλή λειτουργία.

Να υπάρχει άνοιγμα στη πόρτα ενός μέτρου και επαρκής αριθμός καθισμάτων. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις παροχή ύδρευσης (βρύση), προστατευόμενα σημεία άσκησης από τον ήλιο σε όσες είναι πάνω από 400 μέτρα και πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Επίσης είναι απαραίτητη η ύπαρξη συστήματος αποτροπής αδέσποτων ζώων, οι ώρες λειτουργίας και ο απαραίτητος εξοπλισμός βάση των προδιαγραφών που πρέπει έχουνε οι παιδικές χαρές. Τέλος να περιλαμβάνονται και πινακίδες -κάτι που δεν έχει γίνει στο Δήμο μας και έχει γίνει σε ελάχιστους Δήμους σε όλη την Ελλάδα- στις οποίες θα απαγορεύεται το κάπνισμα.

5. Θα πρέπει να κάνουμε διορθώσεις στα πεζοδρόμια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να τοποθετηθούν ράμπες έτσι ώστε οι άνθρωποι με αμαξίδια αλλά με προβλήματα όρασης να μην βρίσκουν εμπόδια. Τι ράμπες θα μπορούσαμε να τις προστατεύσουμε με κολονάκια και με σήμανση έτσι ώστε να γινεται πολύ εύκολα αντιληπτό από όλους μας.

6. Θα δημιουργήσουμε καλύτερες βάσεις στο τμήμα της καθαριότητας για μια καθαρότερη πόλη καθ'όλη τη διάρκεια τους έτους.

Τι διαφορετικό έχετε στο πρόγραμμα σας για να εκλέξουν οι συμπολίτες σας;

Α.Γ. Αυτά που είπαμε είναι μέσα στην διαφορετικότητα μας. Αυτό που κάνει το πρόγραμμα μας διαφορετικό είναι ότι προτείνουμε άμεσες λύσεις στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας. Επιπλέον στοχεύουμε στη δημιουργία πράσινου διαδρόμου που θα ξεκινάει από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα διέρχεται μέσα από το Δήμο μας έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν με ποδήλατο και πεζοπορία να φτάσουν στο βουνό του Υμηττού.

Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον της πόλης;

Α.Γ. Το όραμα μου είναι να έχουμε ένα Δήμο πρότυπο που θα υπηρετεί τους δημότες και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Ένας Δήμος που θα λειτουργεί από εδώ και πέρα σε οικολογική συνείδηση βασισμένη σε προϊόντα και υπηρεσίες πράσινης ενέργειας για ένα καλύτερο μέλλον. Όλα τα παραπάνω θα είναι βασισμένα στις εξής αξιες: Ήθος, Πάθος, Φροντίδα, Ενότητα και Συνέπεια.

Τι συμβουλή θα δίνατε στο κόσμο;

Α.Γ. Αυτό που θα ήθελα να πω στους δημότες είναι να επισκεφτούν το site μας ''Η Πόλη που Θέλω'' και να δούνε όλους τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης με σκοπό να τους γνωρίσουν μέσα από τα βιογραφικά τους και να δούνε ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια, μία νέα κίνηση από νέους ανθρωπους, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν εμπλακεί με το χώρο αυτό.

Η νέα αυτή προσπάθεια γίνεται γιατί θέλουμε να δούμε ένα καλύτερο Δήμο. Όλα οι υποψήφιοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά με πολύ καλό μορφωτικό επίπεδο και δεν το κάνουν αυτό για να βρούνε μία θέση εργασίας αλλά γιατί πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στο Δήμο μας. 

Να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Άγγελο Γεωργάκοπουλο που μου παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη και να ευχηθώ Καλή επιτυχία και στον ίδιο και Στη Πόλη που Θέλω.

Ελευθερία Καραμπίνη

 

Προβλήθηκε 1946 φορές

Βασίλης Σακελλάρης - υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Ο Βασίλης Σακελλάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και τη Διοίκηση του τομέα Υποδομών από το University College London.

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…