του Θάνου Κατσώνη

Στα παιδικά μας χρόνια η μόνιμη ανησυχία στο παιχνίδι μας στα πάρκα και τις αλάνες, ήταν μην πέσουμε στις τσουκνίδες, γιατί ακολουθούσε δράμα κανονικό!
Τσούξιμο, πόνος και κλάμα!

Όσο και να έτριβες ή να έπλενες το σημείο, δεν γινόταν τίποτα.

Οι μανάδες είχαν όμως το αντίδοτο, την μολόχα!

Δεν ξέρω πώς γινόταν και κοντά στις τσουκνίδες υπήρχαν πάντα μολόχες, αλλά υπήρχαν!

Έπρεπε γρήγορα να κόψεις φύλλα μολόχας και να τρίψεις μ’ αυτά, τα επίμαχα σημεία κι η φαγούρα με έναν μαγικό τρόπο μειωνόταν και χανόταν.

«Μπες μολόχα, βγες τσουκνίδα», έπρεπε να λες για να πιάσει το γιατρικό. Το κάναμε πάντα και πάντα λειτουργούσε…

Το Πάρκο της Πικροδάφνης και το Πάρκο Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη είναι γεμάτα τσουκνίδες. Πελώριες, κάποιες ψηλότερες κι από μέτρο. Δεν ξέρω αν την σημερινή εποχή υπάρχουν «θύματα» της τσουκνίδας.

Παιδιά σπάνια βλέπει κανείς να παίζουν στα πάρκα.

Στους περιπάτους μας βλέπουμε την κατάσταση εγκατάλειψης και μας πιάνει θλίψη και θυμός.

Αφροντισιά και αδιαφορία από τους αρμόδιους, που «δεν έχουν» χρήματα να διαθέσουν για αυτά τα δευτερεύοντα.

Ούτε προσωπικό για να κάνει κάτι για το περιβάλλον μας.

Κρύβονται πίσω από τα «μέτρα της κρίσης, που δεν αφήνουν περιθώριο δαπανών» για την περιποίηση των πάρκων και των πλατειών.

Δεν λείπουν μόνο πόροι, το ενδιαφέρον τους λείπει…

Αυτά σκεφτόμουν παρακολουθώντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βλέποντας να πέφτουν σαν βροχή οι αποφάσεις δαπανών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για «ευφάνταστες» εκδηλώσεις εντυπωσιασμού της τελευταίας στιγμής, λίγο πριν τις κάλπες.

Ναι, είναι αλήθεια, «αφήσαμε» τις τσουκνίδες να θεριέψουν…

Μας ερεθίζουν, μας πονάνε, αλλά δεν θα τους περάσει…

Έχουμε το αντίδοτο, στο χέρια μας!

Η απάντηση θα έρθει σύντομα!

Είναι οι «τσουκνίδες» και είμαστε οι «μολόχες»!!!

Προτάσεις για την προστασία της Φύσης στην πόλη μας:

- Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου κατά μήκος του ρέματος Πικροδάφνης.

- Διαμόρφωση της παρόχθιας περιοχής, σε χώρο περιπάτου και ανάπαυσης.

- Αποκατάσταση της "μαντρωμένης" κοίτης από το μπασκετάκι, μέχρι το γεφυράκι.

- Αποκατάσταση και στήριξη της ελεύθερης κοίτης έως την Λεωφόρο Βουλιαγμένης, χωρίς σαραζανέτια (συρματοκιβώτια) με χρήση φυσικών μεθόδων και υλικών.

- Δημιουργία περιπατητικής διαδρομής που θα - συνδέει τα πάρκα και άλση της πόλης μας (Ναυαρίνου-Καλαβρύτων-Ρέμα Πικροδάφνης).

- Διαρκής φροντίδα και συντήρηση του πρασίνου της περιοχής, από τον Δήμο σε συνδυασμό με εθελοντικές δράσεις των κατοίκων.

- Επισκέψεις των σχολείων με ομιλίες ειδικών επιστημόνων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

- Ενημερωτική καμπάνια για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του ρέματος Πικροδάφνης και του Πρασίνου γενικά. 

Προβλήθηκε 392 φορές

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).