Νίκος Ι. Καραβέλος

Δικηγόρος-Συγγραφέας

nkaravelos@gmail.com

"Γραμμιτζής" είναι το αναντικατάστατο άτομο, που φέρει ολοζωίς επάνω του την "ορθή" άποψη, του Κόμματος του όπως η χελώνα κουβαλάει πάντα το καύκαλο της και η καημένη καμήλα την καμπούρα της.

" Αποψίας" εξ άλλου, είναι το εξαιρετικό άτομο που έχει άποψη αντίθετη με εκείνη των πολλών, Επειδή δε το πλήθος έχει δίκιο, η άποψή του ελέγχεται και ως προσβλητική. Αυτός ο ορισμός ευδοκίμησε, αρχικά, εντός των λεγόμενων "αριστερών" σχηματισμών, μεταφυτεύτηκε, όμως, επιτυχώς και στα λεγόμενα "δεξιά" Υποστατικά.

Είναι γνωστό πως η Μάζα έχει πάντα δίκιο λόγω του όγκου της.

Όσοι περισσότεροι μαζεύονται, τόσο το δίκιο αυγατίζει. Και αντιστρόφως, όσο περισσότερο δίκιο συγκεντρώνεται, τόσο μοιράζεται, εννοείται σε όσους συμμετέχουν στην οργάνωση παραγωγής του.

Η Μάζα είναι ευφυής από μόνη της!

Επομένως είναι αδύνατο ο ένας να αντιτάξει το "σωστό" του στο "σωστό" των πολλών. Προέχει η αλήθεια της Μάζας, ασχέτως εάν αυτή πηγάζει πλειστάκις από τα μυαλά ολίγων και φτάνει στο πλήθος, ως ιερή επιφοίτηση.

Συνεπώς ο "Αποψίας" είναι μεν τυπικά το αντίθετο του "Γραμμιτζή", συνυπάρχουν, όμως και η φαινομένη σύγκρουση τους προκαλεί τον σπινθήρα της Αλήθειας. Της Αλήθειας που είναι το ισοδύναμο του Συμφέροντος!

Ο πρώτος φαίνεται να διαφωνεί με την κομματική "γραμμή", ενώ στην πραγματικότητα οι αντιρρήσεις του την ισχυροποιούν.

Ο δεύτερος φαίνεται να αρνείται τη ατομικότητα της άποψης, αλλά στην ουσία εξυπηρετεί άλλους ατομιστές που περιμένουν πεινασμένοι τη σειρά τους.

Πάντως, αμφότεροι είναι ευάλωτοι στους οικονομικούς πειρασμούς των ορκισμένων εχθρών τους. Γι αυτό, με την πρώτη ευκαιρία, "το ρίχνουν εύκολα στο πλιάτσικο" και γίνονται οι καλύτεροι βαρκάρηδες του Συστήματος.

Οι σιαμαίοι του Προκαθορισμένου!

Οι δύο όψεις του αυτού κίβδηλου και πλαστού νομίσματος. 

Προβλήθηκε 104 φορές

Η μεγάλη απάτη του Οικογενειακού Γιατρού και της παρεχομένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. (2) - Θεοπίστη Πάντου.

Σε συνέχεια του άρθρου μου (εδώ) για τον Οικογενειακό Γιατρό και την Υγεία της 11ης Απριλίου, θα ήθελα να συμπληρώσω τα παρακάτω στοιχεία, των οποίων πρόσφατα έλαβα γνώση, για να αποδοθούν κατά το ρητό «τα του Καίσαρος…»

Δημόσια Περιουσία: Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν παίζονται !! (του Γιώργου Μπαλτά)

Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Στις 26 Μαίου έχομε εκλογές. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι λογικό να «υπολειτουργούν» και να χειρίζονται θέματα καθημερινότητας ή να «κλείνουν» «εκκρεμότητες»!