Του Στάθη (www.topontiki.gr)
 
-Το Γέτι των Ιμαλαΐων υπάρχει;
 
-Δεν είμαι βέβαιος.
 
-Το ον Βαθύτρουπος Μεγαλοποδίξ Αντιποδάριους υπάρχει;
 
-Όχι!
 
-Άρα μπορούμε να το αποκλείσουμε από τις αιτίες που προκάλεσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ…
 
Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τίποτα.
 
Ώς την τελευταία στιγμή προσπαθούν με κουτοπονηριές και καραγκιοζιλίκια. Αίφνης ο Τσίπρας θυμήθηκε το αφορολόγητο. Το είχε προτείνει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε κλέφτικα. Το είχε προτείνει το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απασχολημένος πώς να φέρει το καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι. Το έχει προτείνει η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ ησχολείτο με το «Μαύρο Μέτωπο» και τις πολακίες τύπου Novartis. Πόσο περισσότερος πτωχοπροδρομισμός επιτέλους;!
 
Αίφνης, τρεις - τέσσερις μέρες πριν να προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Τσίπρας (και η FYROM πλέον Σία Αναγνωστοπούλου) θυμήθηκαν τις… Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις! Ξεφτιλίκια.
 
Τίποτα! αιδώς μηδέν! Αλλά ούτε και κάποια στοιχειώδη αντανακλαστικά. Τι δεν έχουν καταλάβει; Γιατί επιμένουν στην αναξιοπρέπεια; Τι δεν αφουγκράζεται ο Τσίπρας; Δεν ακούει ότι οι «θεσπέσιες μουσικές» του θιάσου που πλησιάζει έχουν γίνει «απαίσιες μουσικές»; Δεν μπορεί ούτε την ύστατη στιγμή να απευθυνθεί με λίγο σεβασμό στους Έλληνες;
 
«Κίνηση ματ με το αφορολόγητο» πανηγυρίζουν οι Συριζαίοι – πραγματικά δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας αποκολοκύνθωσης!
 
Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε σβερκάδα φάπα και φουσκιά, αλλά «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» – εν προκειμένω ο Τσίπρας έχει πάει το καράβι στα βράχια και μαρσάρει τις μηχανές να τα παραμερίσει. Τέτοια επιμονή στα λάθη τους δείχνουν μόνον οι κουτοί και οι οιηματίες. Ίσως βέβαια να μην μπορεί να κάνει αλλιώς – «τόσος ήτανε», που είπε και ο ποιητής.
 
Όμως το φαινόμενο παραμένει εντυπωσιακό! Είναι σαν να χτυπάει κανείς το κεφάλι του στον τοίχο προσπαθώντας να τον σπάσει (τον τοίχο). Σπάει το κεφάλι του, αλλά συνεχίζει να το κοπανάει στον τοίχο για να τον σπάσει, λες και το κεφάλι του είναι τούβλο. Ο άνθρωπος που επιμένει έτσι και περιμένει απ’ τον ίδιο τρόπο διαφορετικό αποτέλεσμα είναι επικίνδυνος.
 
Ίσως (και) αυτό να εξηγεί το γεγονός ότι ο Τσίπρας υπήρξε επικίνδυνος για την Ελλάδα. Από τα Υπερταμεία ώς τις Πρέσπες.
 
Ούτε καν ένα τελευταίο κόλπο δεν μπορεί  να σκαρώσει – να ζητήσει ένα ψεύτικο συγνώμη για κάτι, να πει ένα mea culpa. Αλλά όχι, εκεί! όπως στο Μάτι! όλα σωστά τα είχε κάνει και όλα σωστά στη συνέχεια τα αποτίμησε, απλώς 101 άνθρωποι δεν τον κατάλαβαν και κάηκαν.
 
«Τέτοιο πράγμα» δεν έχει προηγούμενο!
 
Το καραβάνι έχει σκορπίσει, τα κάρα κοπανάνε το ένα το άλλο, τα σκυλιά δαγκώνουν τους αγωγιάτες και ο Τσίπρας εκεί, προσπαθεί να μοιράσει χάντρες και καθρεφτάκια στους κάκτους της ερήμου και τα αγριάγκαθα.
 
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, πόσω μάλλον αν μωρός πορεύθηκε, τα έκανε μπάχαλο γύρω του και τώρα, ως άλλος.
 
Μισάνθρωπος, μας ζητάει και τα ρέστα που δεν καταλάβαμε ότι μας δούλεψε, μας λήστεψε, μας υποθήκευσε, μας υποδούλωσε και ότι, ώς τα έσχατα, μας βγάζει τη γλώσσα της υποτίμησης και του χλευασμού. Άχθος αρούρης, άχθος και άγος…   
 
 twitter: @st_stavropoulos
 

email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 110 φορές

Ο Υμηττός πάλι σε κίνδυνο! (του Πάνου Τότσικα)

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά - εμπρησμό στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, θεωρώ σκόπιμη την αναδημοσίευση από το περιοδικό "ΟΥΤΟΠΙΑ" τ.123, Δεκ. 2017 ενός κειμένου μου για την συνολική κατάσταση που επικρατεί - και σήμερα - στον Υμηττό.

Περί βλακείας (ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ)

Η βλακεία, εκτός από ανίκητη και επικίνδυνη, είναι ενίοτε και χυδαία! Η βλακεία δεν κατατάσσεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κακώς! Κάκιστα! Ούτε θεωρείται έγκλημα… Καλώς, κάλλιστα, γιατί δεν θα έφταναν… τα κάγκελα!…

Έγκλημα καθ' υποτροπή (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Τα λόγια είναι περιττά. Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

ΠΑΣΚΕΔΙ - Αντικαπνιστικός νόμος: ''άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη''

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Kαταργήστε το άσυλο και κλείστε μας σε άσυλο... (Κώστας Κωνσταντινίδης)

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.