«Για φαντάσου…» στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, προσκαλεί τα παιδιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με θέμα «Για φαντάσου...», σε μια σειρά βιωματικών δράσεων, που στόχο έχουν ν’ απελευθερώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Αυτό το καλοκαίρι, ο χώρος της Βιβλιοθήκης της πόλης μας, μας προκαλεί να φανταστούμε τα όνειρά μας, μας παροτρύνει ν’ ακούσουμε τη φωνή των λουλουδιών ή των άστρων, να ταξιδέψουμε μέχρι τον Άρη, ενώ μετατρέπεται άλλοτε σε σχολή μαγείας και άλλοτε σε χρονομηχανή.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία διαρκεί από τις 3 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Υλοποιείται από το ΔΕΒ με το συντονισμό της ΕΒΕ και ο σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Σοφία Λεβαντή, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη. Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων αξιοποιείται από τις Βιβλιοθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

Αναλυτικά οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης για την ΚΕ2019 εδώ.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, για δεύτερη χρονιά οργανώνει τα «Παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη», μια σειρά συναντήσεων για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών, που θα πραγματοποιηθούν επίσης στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, θα μάθουν και θα διασκεδάσουν, θα λύσουν γρίφους, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις, τη φαντασία και τα αντανακλαστικά τους, μέσα από τα πολλά και διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα «Παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη» εδώ.

Πληροφορίες – Εγγραφές και για τις δύο δράσεις:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18, Κ. Ηλιούπολη, κτήριο ΟΤΕ),

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. έως 12 μ.μ.
Τετάρτη 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλ. 2109948344.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά η προεγγραφή στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΟΔΗΛ 

Προβλήθηκε 8748 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.