Δεκαετία του '80. Η «χρυσή» εποχή. Τότε που το «μέλι» αφθονούσε. Και που πολλά ήταν τα δάχτυλα που ήθελαν να βουτήξουν με κάθε τρόπο για να το γευτούν.

Όπως ο Δήμαρχος (Χάρης Μαυρουδής), ο ήρωας αυτής εδώ της ιστορίας...

Της νέας ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Μίμη Καπέρδου «Το Δάχτυλο στο Μέλι» που κάνει πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ELIART.

Μιας κωμωδίας που θίγει θέματα όπως η διαφθορά, τα ρουσφέτια, το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή, αλλά και οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικογένειας, με τρόπο ξεκαρδιστικό και πνεύμα που πηγάζει από κείμενα παλαιότερων εποχών-πιο αγνών, χωρίς ωστόσο να χάνει τη φρεσκάδα της.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Γιώργος. Δήμαρχος. Κάτοικος Βορείων προαστίων, αλλά λαϊκής καταγωγής. Όταν του δίνεται η ευκαιρία θέλει κι εκείνος να σκαρώσει το μεγάλο κόλπο. Και να καρπωθεί το «μέλι» των δημοτών του.

Η ζωή, όμως, κάποιες φορές έχει άλλα σχέδια. Κάτι η κακή του τύχη, η απειρία, οι διαδοχικές συμπτώσεις, λίγο η υποβόσκουσα εντιμότητα, αλλά και η αφέλεια ορισμένων ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του... Όλα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τι θα γίνει άραγε στο τέλος;

Η συνέχεια, από 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ELIART!

Ταυτότητα παράστασης
Δάχτυλο στο Μέλι

Κείμενο: Μίμης Καπέρδος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Ευθυμίου, Μίμης Καπέρδος
Μουσική: Γιώργος Μπίτσικας
Σκηνικά-Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Επιλογή ηθοποιών (καστ): Κυριάκος Κουρουτσαβούρης
Βοηθός παραγωγής: Λάμπρος Στάθης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Ονουφριάδου
Προβολή-Επικοινωνία:Βάσω Σωτηρίου-We Will

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Στεφανία Καλομοίρη, Μίμης Καπέρδος, Χάρης Μαυρουδής, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Πού: Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Γκάζι, τηλ.: 210-3477677
Πότε: Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Εισιτήρια: 12 € κανονικό (10€ φοιτητικό, 5€ ανέργων, ΑΜΕΑ & άνω των 65)
Προπώληση: viva.gr
Διάρκεια: 90 λεπτά 

Προβλήθηκε 520 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.