Τη λήψη πρόσθετων μέτρων στις κεντρικές οδούς του Νοτίου τομέα, "προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εθνικό πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που οδηγούν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο και άλλους τόσους σε μόνιμες αναπηρίες", ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κ. Σπανάκης αναφέρει ότι "το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, που στέρησε τη ζωή σε έναν 25χρονο νέο, δεν αποτελεί δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Νοτίου Τομέα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα. Σε αυτά, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά, με τα άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας να αποτελούν την πλειοψηφία".

Παράλληλα επισημαίνει ότι "τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος, Συγγρού, Πειραιώς, Κατεχάκη, Αλίμου, Αμφιθέας, Ελευθ. Βενιζέλου (Θησέως) καθώς και στην Περιφερειακή Υμηττού, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες".

Ο κ. Σπανάκης ζητάει την ενίσχυση σε προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Τροχαίας "ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των τροχονομικών ελέγχων και να εντατικοποιηθούν τα μέτρα της τροχαίας αστυνόμευσης στους παραπάνω δρόμους".

Επιπλέον, θέτει ζήτημα αναδιάρθρωσης-αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ώστε οι Δήμοι του Νοτίου τομέα που σήμερα υπάγονται σε τέσσερις διαφορετικές Υπηρεσίες, να ενταχθούν σε μία κεντρική Διεύθυνση για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου της Τροχαίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης. 

Προβλήθηκε 555 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.