Ελευθέριος Ανευλαβής 
 
Κάθε εσπέρα, έξι ακριβώς, την ώρα που βραδιάζει, ο καθηγητής, μέχρι πρότινος και ο Πρωθυπουργός, εμφανίζεται στο γυαλί και ψάλλει Άμωμοι εν οδώ …:
 
Τόσα κρούσματα από τον Κορονοϊό. 
Τόσοι διασωληνωμένοι. 
Τόσοι τεθνεώτες,
εκ των οποίων: 
Τόσοι υπερήλικες, 
Τόσοι με υποκείμενα νοσήματα.  
 
Αγαθή πρόθεσή του είναι να πληροφορήσει τον κόσμο, ελπίζοντας ότι έτσι, θα συμμορφωθεί με τα μέτρα προφύλαξης, τα οποία είναι γνωστά, και σωστά διατυμπανίζονται καθημερινά, ίσως και ανά ώρα; 
 
Όμως, φαντάζομαι, ότι θα αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως με την ξερή θανατηφόρα γλώσσα των αριθμών, ο κόσμος τρομοκρατείται, παρά πληροφορείται. 
 
Οι αρμόδιοι οφείλουν να γνωρίζουν, και γνωρίζουν, τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID19, προκειμένου να διαμορφώνουν στρατηγική και να λάβουν αποφάσεις και μέτρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  
 
Ο Ελληνάρας, όμως — υπάρχει κι αυτός, τον είδατε στις παραλίες, κι αλλού, και με μάσκα και χωρίς μάσκα,  να γυροφέρνει, προσποιούμενος πάντα κάποιον σοβαρό σκοπό, — γράφει στη μάσκα του τις οδηγίες και εγωιστικά αδιαφορεί για τους άλλους.
 
Γι’ αυτό το είδος του «ανθρώπου», υπάρχει η αστυνομία της καραντίνας και οι κυρώσεις.  
Υπήρξαν και άλλες πανδημίες ( θυμάστε το SARS;). 
 
Έκαναν τον κύκλο τους και τελείωσαν.  
Κι αυτός, ο Κορονοϊός COVID19, θα κάνει τον κύκλο του και θα τελειώσει. 
 
Μέχρι τότε, όμως, δεν πρέπει να τελευτήσουν, εξ αιτίας του, μεταβαίνοντες εις  τόπον «αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός.», κι’ άλλοι συνάνθρωποί μας. 
 
Κι αυτό εξαρτάται: 
► Από τη σοβαρότητα του Κράτους, και των ειδικών επιστημόνων,
► Από την επάρκεια του ΕΣΥ (ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό)
► Από την τήρηση των γνωστών μέτρων προφύλαξης από τους πολίτες. 
 
Δεν είναι, όλοι, οπαδοί του σταρχιδισμού των ελληναράδων.
Οι γιατροί οι νοσηλεύτριες  και νοσηλευτές του ΕΣΥ δίνουν
την μάχη τους,  με αυταπάρνηση, πολλές φορές άοπλοι. 
 
Έλλειψη: ειδικές μάσκες, ειδικά γυαλιά, (όχι ηλίου, ούτε μυωπίας)
 
Έλλειψη: ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.   
 «Ελάβομεν νουν καθηγεμόνα και του ανοηταίνειν ου παυόμεθα» 
(Γρηγόριος ο Παλαμάς)
 
Καιρός να παύσει η ανόητη πεοχειράντλησις, στα γυάλινα τηλε-ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης): 
Κυριών, ξανθόμαλλων (φυσικό ή ξανθοβαμμένο μαλλί), κοαζουσών ανοήτως. 
 
Σπουδαιογελοίων κυρίων βαψομαλλιάδων, ποικίλλου χρώματος και 

Δημ(οσ)ιογράφων, βαμμένων κομματικά.   

 

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 717 φορές

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).

Όλα τα είχε ο Υμηττός... Τα μόνοπάτια του έλλειπαν... (του Πάνου Τότσικα)

Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη. Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για

Άγαμοι θήτες, μιτροφόροι σπουδαρχίδες. Εμπαίζεται θρησκεία και εκκλησία, δι έν αρχίδιον εξουσίας (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Δολοφονείτε τον λόγο της αγάπης της Χριστιανικής θρησκείας και Εκκλησίας, με λόγους μίσους, και απομακρύνετε, και τους νοήμονες πιστούς, εσείς, οι θεομπαίχτες, αργυραμοιβοί της πίστης, από την εκκλησία σας, την καθεστωτική εκκλησία σας.