Σύμβολο, με έναν πρόχειρο ορισμό, είναι εικόνα, σχήμα ή σημείο, με το οποίο παριστάνονται έννοιες, πράγματα ή γεγονότα.

Σημάδι που χρησιμοποιείται στην πολιτική, τις τέχνες, τη διαφήμιση, κυρίως στην κρατική τρομοκρατία.

Μια ωραία αφίσα σε οδηγεί ευκολότερα στην μουσική εκδήλωση.

Μια παράσταση γλυπτού σε μεταφέρει στη μάχη που συμβολίζεται.

Το λοξό βλέμμα του Ηγέτη που ατενίζει το μέλλον (το δικό του, όχι το δικό σου), σε σπρώχνει προς την κάλπη, για μια ακόμη φορά, για να εκχωρήσεις το μέλλον και την προσωπική σου αξιοπρέπεια σε κάποιον ουτιδανό (φαύλο, τιποτένιο). 

Η καλοκάγαθη ματιά ενός παχουλού σε ουζερί, σε προδιαθέτει να παραγγείλεις κι εσύ το ουζάκι σου.

ΟΙ καλλίγραμμοι μηροί και οι αιχμηρές γάμπες μιας γυναίκας που τρώει σοκολάτα, σε οδηγούν, αν όχι, δυστυχώς, στην ίδια, τουλάχιστον στο περίπτερο για μια ΙΟΝ αμυγδάλου.

Όπως, το μειλίχιο ύφος, η σφυριχτή φωνή, το ασταθές χαμηλωμένο βλέμμα και οι κινήσεις του εθνικού μας ιατρού, κ. Τσιόδρα, συμβολίζουν πλέον τον ασίγαστο αγώνα κατά των αόρατων εχθρών.

Μάλιστα δε, (και όλως ενδεικτικώς), οι αντίστοιχοι πολέμαρχοι κατά του ιού, των ΗΠΑ και της Ρουμανίας, είναι φτυστοί ο κ. Τσιόδρας, γεγονός που δεν μπορεί να είναι τυχαίο!

Όταν βγαίνει, λοιπόν, κάθε βράδυ στις έξι να μας μιλήσει για τους νεκρούς, σαν εκπρόσωπος μη κυβερνητικής οργάνωσης ή ενός υποτιθέμενου "Εθνικού Γραφείου Κηδειών", το σύμβολο αυτό σε κάνει μάλλον να σκιαχτείς πως η πόλη σου έχει γεμίσει πανουκλιασμένους.

 Νίκος Ι. Καραβέλος

Δικηγόρος - Συγγραφέας

Προβλήθηκε 546 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...