Απεβίωσε την Πέμπτη (28/5) ο Νίκος Ζουμπογιώργος, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών (1981 - 1990) αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο εκλιπών υπήρξε ιπτάμενος αξιωματικός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νίκου Ζουμπογιώργου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου της, στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ: «Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που "έφυγε" σήμερα από κοντά μας.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός, συνεπής και μαχητικός, αγωνιστής στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». 

Την περίοδο της Χούντας είχε αξιόλογη αντιστασιακή δράση στο ΠΑΚ Εσωτερικού, για την οποία συνελήφθη και εξορίστηκε.

Το 1974 ήταν ένα από τα 149 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψαν την Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Πηγή

Προβλήθηκε 499 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.