Μαθαίνουμε με έκπληξη ότι θα πραγματοποιηθεί το εμπορικό κομμάτι του πανηγυριού στην Αγ. Μαρίνα της Ηλιούπολης, ενώ υπάρχει πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αναστολή τους.

Ποιος έχει την ευθύνη για αυτό;

Σε δήλωση του ο αρχιμανδριτης Σεραφείμ, αναφέρει ότι την ευθύνη για αυτό το κομμάτι την έχει ο δήμος.

Σε πολύ λίγες μέρες ακολουθούν αλλά δύο πανηγύρια, του πρ. Ηλία και της αγ. Παρασκευής.

Ποιος θα αποφασίσει γι αυτά;

Η δημοτική αρχή φαίνεται πως κινείται στα πλαίσια της παράβασης καθήκοντος καθώς δεν είναι αυτή που μπορεί να αποφασίσει αν θα γίνει το πανηγύρι ή όχι.

Ποιες είναι οι σκοπιμότητες που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις;

Είναι χάρες προς τους μικροπωλητές που πρέπει να δουλέψουν εποχή που είναι;

Είναι χάρες προς τον ιερέα της αγ. Μαρίνας για τις υπηρεσίες του στον δήμο, εναντίον των άλλων ιερέων της περιοχής; Γιατί στους αγ. Αναργύρους δεν έγινε το πανηγύρι, ενώ στην αγ. Μαρίνα γίνεται;

Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει και να το σταματήσει;

Περίεργες αποφάσεις αναρμοδιων να τις πάρουν, σε σκοτεινές εποχές.

Οι συνεργοί με την ντροπή της πόλης, πάλι συνένοχοι;

Έχουν γράψει και συλλογικά και προσωπικά ο καθένας, ένα κάρο κείμενα για τις σχέσεις διαπλοκής με την εκκλησία.

Μήπως πάνε εθελοντές να ρυθμίσουν την κίνηση της κυκλοφορίας τώρα;

Ο αντιδήμαρχος για τα πανηγύρια θα μας βγάλει κάνα δεκάρικο-λόγο-για την νομιμότητα;

Ή η νομιμότητα αφορά μόνο τον πρ. Ηλία;

Δεν πειράζει, ας μας γράψουν για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, που τα χρησιμοποιούν ως betadine για να κρύψουν την απουσία τους αλλά και τη συνενοχή τους σε όσα γίνονται.

Παναγιώτης Δριμυλής 

Προβλήθηκε 1111 φορές

Η Ηλιούπολη του 1821 (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο αγώνας της Ανεξαρτησίας αποκαλείται, από ιστορικούς σύγχρονους με τα γεγονότα, Εθνική Παλιγγενεσία που με την ιστορική σημασία της αναφέρεται στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Θαύμα! Αύξηση ιικού φορτίου, μείωση κρουσμάτων (Γιώργος Τζεδάκις)

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!

Η Επιτροπή 2021 και η Επανάσταση του '21. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Διανύοντας το 2021, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλές απόψεις και ερμηνείες για την νοηματοδότηση και τον χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821. Ωστόσο βαρύνουσα σημασία έχουν οι θέσεις όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή 2021, γιατί έχουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα, όπως ο κος Roderick Beaton, εξέχον και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου

Αλλού παραιτούνται... (Γιώργος Τζεδάκις)

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση παραιτείται επειδή από λάθος υπολογισμό έκοψε οικογενειακά επιδόματα και απαίτησε από όσους τα είχαν πάρει να τα επιστρέψουν. Στην Ελλάδα, καμιά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν παραιτήθηκε,