ΟΧΙ στην περιστολή των συλλογικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών- Θάνατος Βασίλη Μάγγου
Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού ακτιβιστή, Βασίλειου Μάγγου, - τα αίτια του οποίου οφείλονται σε οξύ πνευματικό οίδημα σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα - ερχόμαστε να αποδοκιμάσουμε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ανεξάρτητα από το γεγονός της εξακρίβωσης των αιτιών θανάτου και αν αυτά οφείλονταν στην επιβάρυνση της υγείας του Βασίλειου Μάγγου από τον ξυλοδαρμό και την κακοποίηση που υπέστη πριν από περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο, δηλώνουμε ότι το οποιοδήποτε σχέδιο τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών κρατικής καταστολής – όχι προς το σκοπό διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αλλά προς το σκοπό περιστολής των συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – θα προσκρούει στην οργανωμένη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μανώλης Μπεμπένης
Γραμματέας Ατομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ & μέλος της Διοίκησης ΓΣΕΕ
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια παγωμένη στέπα, η πονηρή Αλεπού τριγυρνούσε νηστική. Κι όπως περπατούσε, βλέπει τον Λύκο να κάθεται δίπλα σε μια τρύπα στον πάγο.
«Γεννήθηκα στη Σμύρνη, πολύ κοντά στη Μητρόπολη της Αγίας Φωτεινής με το τεράστιο καμπαναριό. Στο δυο μου χρόνια -ο αδελφός μου ήταν πέντε- πέθανε η μάνα μας. Όμορφη και γλυκιά όσο καμία.