Διαβάζουμε: ''Σκοτεινές προμηνύονται οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς δεν θα γλιτώσουν από την ενεργειακή κρίση, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ένα μέτρο για τον περιορισμό κατανάλωσης ενέργειας.

Στις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της εξοικονόμησης ενέργειας σε τομείς του Δημοσίου, ένα εκ των ανακοινωθέντων θα αφορά και τον οδοφωτισμό των πόλεων. Στόχος θα είναι η βελτιστοποίησή του, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας.

«Έχουμε συζητήσει ότι εμφανίζεται πολλές φορές να έχει ξημερώσει και τα φώτα να είναι ανοιχτά ή τα φώτα να ανοίγουν αρκετά πριν τη Δύση. Αυτή είναι μια άνεση που μέχρι χθες μπορεί αν την είχες. Τώρα το "Δεν έχει μεγάλη σημασία", έχει μεγάλη σημασία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε και η περιορισμένη λειτουργία του καλλωπιστικού φωτισμού, η οποία μειώνει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά 35 με 50% την κατανάλωση της ενέργειας.

Σε απλά ελληνικά, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, τα φωτάκια που κοσμούν την πρωτεύουσα και τους μεγάλους δρόμους κατά την περίοδο των γιορτών θα μειωθούν, με την Αθήνα και τις πόλεις ανά την Ελλάδα να είναι σημαντικά πιο σκοτεινές από ό,τι συνήθως.

Το σίγουρο είναι πως στο προσεχές διάστημα αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν την κατανάλωση ενέργειας και στα νοικοκυριά. Ίσως υπάρξουν συστάσεις και για τον στολισμό των σπιτιών μας τα Χριστούγεννα''. (πηγή: www.dikaiologitika.gr)

Άρα αγαπητέ κ. Δήμαρχε μήπως να αλλάζαμε τον διαγωνισμό; ΄΄Προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, κάτω των ορίων, για την «ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ–ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ», Α.Μ.: 40/2022 και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής. Η συνολική αξία της προμήθειας, ανέρχεται στο ποσό των «εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ» #74.400,00€#, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, ποσού #14.400,00€# (εκτιμώμενης αξίας #60.000,00€# χωρίς Φ.Π.Α) και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους. κλπ κλπ (εδώ)

Μην πάρουμε πολλά στολίδια και δεν φωτίζονται μετά.

Εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε άλλης μορφής ενέργεια.

Μπορούμε να βάλουμε μηχάνημα όπου οι χειροκροτητές και ακόλουθοι σας (εθελοντές κίνησης μηχανής) με βάρδιες θα τρέχουν, ή θα κάνουν ποδήλατο, έτσι ώστε θα παράγουν ενέργεια και θα φωτίζονται όλα τα λαμπιόνια πάνω στις μόνιμες βάσεις για εορταστικό-διακοσμητικό υλικό που πληρώσαμε 37.000 ευρώ (δείτε εδώ) ή μπορούν υποψήφιοι - φίλοι της παράταξης που θα βολευτούν μετά στον Δήμο να γυρνούν την πόλη με τα λαμπιόνια πάνω τους όπως το ''Άρμα της Αποκριάς'' των 11.780 ευρώ (εδώ) που το είδαν μόνο οι ''δικοί'' σας γράφοντας στα social media, το γνωστό παραμύθι για παιδιά: ''Το αόρατο άρμα''.

Προτάσεις έκανα και εγώ ο ''απόκληρος'', μην με πάρετε από τα μούτρα... 

Άντε καλά Χριστούγεννα να έχουμε...

Προβλήθηκε 277 φορές

37 μέλη στην πλατφόρμα του ''Ψηφιακού Χωριού Ηλιούπολης'' (MEV) που στοιχίζει 5.000 ευρώ περίπου τον χρόνο...

Για αυτή την πλατφόρμα με τίτλο ''Υπηρεσίες λειτουργίας πλατφόρμας τεχνολογίας για την κοινωνική δικτύωση των Δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης (MEV)'' είχαμε γράψει πάλι (