Τα κεφτεδάκια είναι πλασμένα σε μέγεθος μικρής μπουκιάς και μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τα πρώτα κρασιά ή τα απεριτίφ, πριν περάσουμε στην τραπεζαρία για το δείπνο.

Νότα Μασσέλου
φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά - Μερίδες: 8 (ως ορεκτικό)
  •  1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 αυγό
  •  1 κουταλιά σούπας ξίδι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1/4 καρβέλι ψωμί, βρεγμένο, στυμμένο, χωρίς την κόρα αλάτι, πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  αλεύρι για το αλεύρωμα
  •  λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια-μπουκίτσες σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.
  2. Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 εκ. λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικο αλεύρι και κυλάμε τα κεφτεδάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 488 φορές