Φαγητό τρυφερό και νόστιμο, αυτό το λεμονάτο μοσχαράκι με καρότα και κολοκυθάκια, είναι μια πολύ καλή ιδέα για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Κι όλα γίνονται σε ένα σκεύος!

Γωγώ Δελογιάννη

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή - Food styling: Αντωνία Κατή

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  1 κιλό μοσχάρι από μπούτι ή ποντίκι χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια-μερίδες
  •  1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, κομμένα κατά μήκος στη μέση (τα πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα)
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  3 μέτρια καρότα, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  150 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, ξαφρίζοντας καλά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 632 φορές